In 2019 gingen we voor een zomers stedentripje naar de Oostenrijkse hoofdstad. Deze stad stond al jaren op mijn lijstje en die zomer was het dan eindelijk zover! Hoewel ik me iets anders had voorgesteld van de stad hebben we zeker genoten en zijn we bij een aantal hele toffe hotspots geweest. Vandaag deel ik mijn favorieten!

Aida
Wij nemen eigenlijk nooit meer ontbijt bij ons hotel tijdens een stedentrip. Ik vind het veel te leuk om leuke hotspots te ontdekken en elke ochtend ergens anders neer te strijken. Een van mijn favo’s in Wenen vond ik Aida. Dit restaurant zit er al tientallen jaren en ook op meer dan 30 plekken in Wenen. Je kunt hier terecht voor een ontbijtje, maar ook voor een kop koffie met taart. Er staat zoveel keuze op de kaart, dat je hier met een heel jaar waarschijnlijk niet alles geproefd hebt!
Aida zit door de hele stad en op de website vind je alle locaties! 

Vollpension
Een ander toffe plek waar we toevallig tegenaan liepen is Vollpension. We kwamen hier terecht voor ontbijt en het zag er zo leuk uit dat we maar besloten om te gaan zitten. Er staan verschillende ontbijtjes op de kaart en je kunt ook alles zelf samenstellen. Wij zaten buiten en hebben de inrichting binnen niet gezien, maar die schijnt ook heel erg tof te zijn!
Je vindt Vollpension aan de Schleifmühlgasse 16 en ze zijn dagelijks geopend vanaf 7:30 (op zondagen vanaf 8:00). 

Rooftopbar van het 25Hours Hotel
Om de hoek van ons hotel zat een ander hotel dat gelijk de eerste dag al mijn aandacht trok, namelijk 25Hours Hotel. Deze keten zit op meerdere plekken in Europa, maar dit was de eerste keer dat ik er eentje ‘in het wild’ zag. Op de gevel prijkt de quote We are all mad here en ook de inrichting is fantastisch. Op de bovenste verdieping kun je genieten van een drankje en het uitzicht vanaf het dakterras en dat hebben wij ook heel erg goed gedaan op de laatste avond. Het is een plek waar de locals afgewisseld worden door toeristen en wat mij betreft een plekje die je niet over mag slaan. Als je extra budget hebt, kun je ook kijken of je hier kunt slapen! O, en check die toiletten! #bathroomgoals
De rooftopbar heet Der Dachboden en is elke dag van 15:00 tot 1:00 uur geopend. Je vindt het hotel (en de bar) aan de Lerchenfelder Strasse 1, in het Museumkwartier. 

Meet Meat
Als je mij een beetje kent weet je dat ik dol ben op hamburgers dus tijdens elke trip probeer ik in ieder geval één hamburgerrestaurant te bezoeken. En Meet Meat was gelijk de eerste avond raak. Zoals je hierboven op de foto kunt zien worden de hamburgers gemaakt in een wagen en deze wagen staat naast het 25Hours hotel (zie hierboven). Echt een hele toffe plek als het mooi weer is, want je zit op een fijn terras midden in een park. Daarnaast waren de burgers en de frietjes echt heel erg lekker, dus zeker een tip!
Meet meatis dagelijks geopend van 11:30 tot 22:00, maar wel het leukste bij mooi weer! 

Kürkonditorei Oberlaa
Ik hou van zoet, haha. Je kunt mij echt wakker maken voor taartjes en dat soort dingen. Daarom past Oberlaa echt perfect in mijn straatje. Deze keten zit op meerdere plekken in Wenen en bij de ene is het gezelliger dan bij de andere. Ik kan je in ieder geval aanraden om er (minimaal) één taartje te eten en vergeet zeker de macarons niet. Die waren echt verrukkelijk! Yes, echt een plek die in mijn top 3 hoort!
Voor alle locaties en openingstijden verwijs ik je graag naar de website

Burger Bros
Heb ik nog een hamburger gegeten in Wenen? Misschien. Wel echt een van de beste hamburgers die ik ooit heb gegeten. Wauw, wat was deze burger lekker. Daarnaast waren de frietjes met parmezaan, bacon en bosui ook echt verrukkelijk. Zijn mijn aderen half dichtgeslibt? No comment. Mocht je van hamburgers houden, mag je deze plek echt, echt niet overslaan!
Burger Bros zit op 3 plekken in Wenen, waaronder op Haubtbahnhof en op Wien Mitte.

Santos
Sinds onze reis naar Mexico in 2018 is Mexicaans mijn favoriete eten en het was toeval dat wij tegen Santos aanliepen. We hebben hier heerlijke fajita’s gegeten (favo food ever) en het smaakte echt goed! We konden heerlijk op het terras zitten, maar ook binnen zag het er gezellig uit. Het restaurant zit op een relatief rustig gedeelte van Wenen, maar alsnog op loopafstand als je in het centrum slaapt. Ook fijn: ze hebben een een uitgebreide cocktailkaart!
Santos is elke dag van 11:00 tot 00:00 geopend. Op vrijdag en zaterdag mag je een uurtje langer blijven zitten. 

Viola
Oké, Viola is geen hotspot waar je voor om gaat lopen, maar wij waren op de laatste dag op zoek naar een fijne ontbijtspot in de buurt van ons hotel en Viola was zo’n plek. Het eten smaakte goed, het personeel was vriendelijk en de koffie was echt superlekker. Dus mocht je in de buurt slapen is Violazeker een aanradertje!
Je vindt Viola aan de Strozzigasse 42, maar let op, op zondag is de spot gesloten. Door de weeks kun je er terecht vanaf 7:30, op zaterdag is Viola geopend vanaf 9:00 uur. 

Phil
Een boekwinkel én koffiespot in één? Klinkt fantastisch toch? Phil is zo’n plek en als boekenliefhebber mag je deze echt niet overslaan. Ze hebben een fijne collectie boeken, maar wel grotendeels allemaal in het Duits. Echter hebben ze wel een kleine selectie Engelse boeken, maar waarschijnlijk niet het boek waar je nu net naar op zoek bent. Ook deze plek staat in mijn top 3, en als boekenliefhebber mag je deze echt niet overslaan!
Phil vindt je aan de Gumpendorfer Strasse 10 – 12 en is vanaf dinsdag tot zondag geopend van 9:00 tot 1:00. Op maandagen kun je er terecht van 17:00 tot 1:00. 

Gelateria la Romana
Ben je fan van ijs? Vergeet dan niet even langs Gelateria la Romana te gaan. In een zijstraat van de grote winkelstraat Mariahilffestrasse vind je deze hotspots en het ijs smaakte echt heerlijk. Naast de ‘normale’ smaken vind je hier ook bijzondere smaken zoals witte chocola met hazelnoot en melkchocola of ricotta met kers en biscuitjes. Keuzestress, kan ik je garanderen! Deze keten zit op heel veel verschillende plekken in Italië en Spanje, dus misschien ken je ze al, maar ook in Wenen dus!
Je vindt deze ijssalon aan de Stiftgasse 15-17 en je kunt er dagelijks terecht van 11:00 tot 23:00! 

Getipt, maar niet geweest
Daarnaast had ik van te voren een aantal hotspots getipt gekregen waar we niet zijn geweest. Zo zou de Sachertorte bij Hotel Sacher (waar hij dus oorspronkelijk vandaan komt) moeten proeven. Echter was het druk, heel erg warm en eerlijk gezegd ook behoorlijk duur. Die keer zou voor ons de eerste keer zijn dat we Sachertorte zouden proberen en om dan voor €7,50 een stukje taart te kopen waarvan je niet weet of je het lekker vind? Mwa, ik pas! Maar ik wil je deze tip niet onthouden, dus wie weet heb jij er wel iets aan!

Daarnaast kregen we ook meerdere malen Café Central getipt. Volgens velen en de boekjes het mooiste café van Wenen, maar er stond een mega rij om überhaupt naar binnen te mogen en dan pas ik. Dan ga ik liever naar Aida of Oberlaa.

Mocht je ooit naar Wenen gaan heb je misschien iets aan dit lijstje. Ik heb in ieder geval genoten bij bovenstaande hotspots en hopelijk jij ook!

Ben jij al eens in Wenen geweest? Of wil je er een keertje heen?

Pin dit artikel op Pinterest voor later!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.