Tips voor fantastisch Verona

Van tevoren keek ik al enorm uit naar Verona en deze stad heeft mijn verwachtingen echt overtroffen. Ik ben compleet verliefd geworden op deze stad tussen Milaan en Venetië en vond het jammer dat we hier slechts 1 nachtje verbleven. In principe is het voldoende, want we hebben alles gezien wat we wilden zien, maar ik had het absoluut niet erg gevonden om nog wat langer te blijven!

Onze accommodatie: Veronetta House
Als je de andere artikeltjes rondom onze roadtrip al hebt gelezen dan weet je dat ik de meeste ben gestart met de tip van onze accommodatie. We hebben echt een aantal fijne hotels, airbnb’s en guesthouse gehad, dus ik deel ze ook graag met jou! In Verona sliepen we één nachtje in Veronetta House, een heel fijn en kleinschalig B&B, net buiten het centrum, maar nog steeds met alles op loopafstand (want Verona is niet zo groot). De eigenaar was echt megavriendelijk en de kamer was schoon, groot en fijn. Daarnaast kun je een straat verderop voor €10,- (prijs augustus 2020) per nacht parkeren, ook prima dus!

Ga eten bij Re Teodorico (vlak voor zonsondergang)
Een van mijn favoriete restaurants is Re Teodorico naast Castel San Pietro. Op deze berg heb je een prachtig uitzicht over de stad. Er is een kabelbaantje die je naar de top brengt (helaas tijdens ons bezoek buiten gebruik, zal je altijd zien) of je loopt/klimt naar boven. De bediening bij het restaurant is fantastisch en ook de gerechten zijn heerlijk. Wij hebben hier vooral geborreld. Wil je eten uiteten? Zorg dan dat je reserveert. Het restaurant is van 19:00 open. Voor de tijd kun je wel borrelen met wat hapjes erbij. Helaas is het niet mogelijk om van de dinerkaart op het ‘borrelterras’ te bestellen.

Wat je niet wilt missen in Verona
Normaal gesproken deel ik zelden bezienswaardigheden van een bepaalde plek. Vaak zijn er al heel veel van dat soort artikelen te vinden online. Voor Verona doe ik het net iets anders. In principe is Verona niet heel groot en dus is alles prima te zien in één dag. Wil je het wat rustiger aan doen en lekker genieten van de omgeving en het eten? Plak er dan een dagje bij aan. Hieronder vind je een handige route waarmee je de leukste bezienswaardigheden ziet.

In Verona is alles op loopafstand en ik raad je van harte aan om gewoon lekker te gaan lopen. Wij liepen vanaf onze B&B naar Arena di Verona. Niet perse een aanrader, maar leuk om even gezien te hebben. Tof aan deze arena is dat het nog steeds in gebruik is voor concerten en dergelijke. Loop vervolgens door naar Ponti di Castelvecchio, de mooiste brug van Verona. Je kunt tevens het kasteel ernaast bezoeken. Stop tussendoor voor een lekkere lunch (geen specifieke plek, maar heel veel spots zien er tof uit). Loop door naar Piazza delle Erbe, wat mij betreft het leukste plein van de stad. Aan het plein heb je hele toffe hotspots (La Proscuitteria voor wijntjes) en kun je Torre dei Lamberti beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad.

Om de hoek van het plein vind je Casa Di Giulietta, ik denk wel de bekendste bezienswaardigheid van Verona. Ik vond het best een anticlimax, maar het was leuk om het gezien te hebben. Hoewel Verona er niet om bekend staat, kun je er ook prima winkelen. De straatjes rondom Piazza delle Erbe en Casa Di Giulietta zijn gevuld met toffe winkels!

Loop vanaf Piazza delle Erbe door naar Ponte Pietra waar je vervolgens naar boven kunt gaan (lopend of met de kabelbaan) naar Castel San Pietro. Probeer hier aan het einde van de middag te zijn zodat je vervolgens kunt borrelen/dineren bij Re Teodorico (zie hierboven). Vanaf Castel San Pietro heb je een geweldig uitzicht over de stad (en een prachtige zonsondergang)!

Na je zonsondergang zijn er nog leuke plekken in de stad waar je een drankje kunt doen of je gaat lekker naar je hotel, buena notte!

Bezoek ook de wijnregio de Veneto!
Wij hebben hier helaas geen tijd voor gehad, maar de Veneto staat zeker op mijn lijstje voor de volgende keer. In de Veneto heb je de Strada del Prosecco, het gebied waar de prosecco vandaan komt. Hier kun je verschillende wijnhuizen bezoeken en natuurlijk verschillende wijntjes proberen. De Veneto ligt rondom Verona, maar loopt door tot net boven Venetië, een perfecte plek om te stoppen tijdens jouw roadtrip door (Noord-)Italië!

Ik ben helemaal verliefd geworden op Verona en wil graag nog eens terug! Hopelijk heb je iets aan mijn tips en mocht je nog aanvullende tips hebben, drop ze hieronder in de reacties!

Pin dit artikel voor later op Pinterest!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.