Onbekende tips voor een weekend naar Parijs

In juli 2018 gingen mijn vriend en ik voor een lang weekend naar Frankrijk. Allereerst maakten we voor de eerste keer een stop in Champagne, waarna we vervolgens doorreden voor nog vier dagen Parijs. Het was voor ons niet de eerste keer dat we naar deze wereldstad afreisden, dus ons weekend zag het er iets anders uit dan een normale stedentrip. We deden het heerlijk rustig aan, deden vooral dingen waar we zin in hadden en hadden een fantastisch weekend. Vandaag deel ik mijn tips met jou! Reis je gezellig mee? 

Eerst even wat algemene tips. Dit was – zoals gezegd – niet onze eerste trip naar Parijs. Tijdens twee eerdere stedentrips hadden we de grote en belangrijke bezienswaardigheden die je echt niet mag missen in Parijs al gezien. Daardoor sloegen we deze leuke, maar vooral drukke bezienswaardigheden over. Mocht je echter voor de eerste keer naar Parijs gaan, mag je deze dingen absoluut niet overslaan: de Eiffeltoren (ga naar de top), de Notre Dame (ga ook hier naar de top), de Sacre Coeur (eh, ja, ga hier ook maar naar de top van de koepel ;)), de Champs-Elysees met de Arc de Triomphe, ga in de rij staan voor de Mona Lisa in het Louvre en wandel door Jardin des Tuileries. Parijs heeft een enorme lijst met prachtige bezienswaardigheden waarmee je je absoluut niet gaan vervelen.

Ik kan je wel aanraden, zeker als het je eerste keer zal zijn, om dan absoluut niet in de zomer te gaan. Ja, Parijs is fantastisch als het lekker weer is, maar het is ook ongelofelijk druk met shitloads aan toeristen. Probeer je tripje om de zomer heen te plannen en ga bijvoorbeeld in mei of begin oktober en vermijd zoveel mogelijk de weekenden. Op deze manier heb je (hopelijk) goed weer en hoef je overal niet ontzettend lang in de rij te staan en hoef je niet om de haverklap je ellebogen te gebruiken!

Mocht je al wel vaker in de lichtstad zijn geweest of wil je tijdens je eerste trip ook wat onbekendere plekjes meepakken heb ik vandaag een aantal heerlijke tips! Bon voyage! 

Tijdens onze trip deden we vooral lekker waar we zin in hadden en we struinden een beetje doelloos (met een heel klein beetje hulp van het Time to Momo boekje) rond. Ik wilde in ieder geval een rondje maken door de wijk Le Marais en een stop te maken bij Place des Vosges. Ik denk dat dit echt een van mijn favoriete plekjes in de stad is geworden. Waar je overal drommen met mensen zag, waar je ook keek, was Le Marais lekker rustig en niet gevuld met toeristen. Place des Vosges is het oudste plein van Parijs en omringd door prachtige huizen, waar een aantal bekende mensen hebben gewoond in het verleden. Het was hier heerlijk stil en we hebben een poosje op een bankje gezeten met wat drinken, mensen gekeken en gewoon genoten. Yes, Place des Vosges mag je absoluut niet missen!

Een andere wijk die ik ook erg leuk vind om lekker door heen te struinen is Quartier Latin. Deze wijk is gelegen rondom twee grote Boulevards (St. Michel en St. Germain) waar je veel restaurantjes tegenkomt en ook erg goed kunt winkelen. Deze wijk ligt om de hoek van de Notre Dame en Île de la Cité, dus je zult hier meer toeristen tegenkomen dan in Le Marais. Sla bij je bezoekje aan deze wijk zeker niet de prachtige boekwinkel Shakespeare & Company niet over! Extra tip: Loop vanaf Boulevard Saint Michel tussen een paar kleine straatjes door naar deze boekwinkel (in plaats van langs de Seine) en je ontdekt een aantal hele toffe restaurantjes, die absoluut niet duur zijn!

Parijs kent ook een prachtige moskee. Mosquée de Paris is de grootste van Frankrijk en de twee na grootste van Europa en ik waande me weer eventjes in Marrakech. Ook hier zie je bijna geen toeristen en kun je eventjes heerlijk bijkomen tussen de muren van dit prachtige gebouw. Misschien niet iets wat je gelijk bij je eerste trip zou willen doen, maar zeker wat je niet mag overslaan als je weer in deze stad bent!

We waren al eens op de top van de Eiffeltoren geweest, dus dat gingen we niet nog een keer doen, maar alsnog moet je ‘m wel een keer gezien hebben als je er bent, toch? Wij besloten de zonsondergang te bekijken vanaf het grasveld ervoor en dat was zo leuk om te doen! Je bent omgeven door een relaxte sfeer en als je wat drinken en wat eten meeneemt kun je je hier echt uren vermaken. Je bent in ieder geval niet de enige die dat doet!

Een ander park dat je ook absoluut niet mag overslaan, maar die niet heel erg onbekend is Jardin du Luxembourg. Dit park is de perfecte plek om neer te strijken op een bankje of het gras met een boek en wat drinken. Perfect om eventjes bij te komen!

In New York was een van mijn favoriete bezienswaardigheden de High Line. Een park een paar meter boven de grond op een oude spoorlijn. Parijs heeft sinds een aantal jaren ook zo’n soort High Line, namelijk de Coulée verte René-Dumont. Absoluut niet iets wat je perse gedaan moet hebben, maar het was wel lekker rustig en je ziet ook een heel ander stuk van de stad. We kwamen hier vooral veel hardlopers tegen, dus mocht je zelf ook een stuk willen gaan rennen in Parijs, zou je dat hier kunnen doen.

Ik sluit dit artikel af met een hele willekeurige, maar wel ultieme lunchtip: Bagelstein. Deze toko zit op verschillende plekken in de stad (en in het land) en is perfect voor een fijne take-away lunch in bijvoorbeeld een van de heerlijke parken. Wij hebben hier twee keer een heerlijke bagel gehaald (krijg er nu alweer honger van) en nom nom, zo lekker! Ook absoluut niet duur, dus mocht je van bagels houden is Bagelstein echt de place to be!

Dit waren mijn tips voor een heerlijk relaxed weekendje Parijs! Ben jij wel eens in deze stad geweest? Heb jij nog tips?

Pin dit artikel voor later op Pinterest!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *