TIP: Maak een stadswandeling én steun je locals (coronaproof)

Tijdens deze (best wel lange) lockdown is het soms even zoeken wat je kunt doen om niet in een sleur terecht te komen (als je daar al niet in zit). Op dezelfde wandelingetjes ben je waarschijnlijk al wel uitgekeken, maar gelukkig heb ik een hele fijne tip voor je!

Via Instagram kwam ik een paar weken geleden op het account van @destadswandeling038. Een speciale wandeling van circa 6 kilometer door het centrum van Zwolle. Ik volgde ze gelijk en kwam de twee weekenden erna heel veel leuke en vooral gezellige foto’s tegen van wandelaars tegen. Dat wilde ik ook! Ik meldde ons aan en afgelopen zaterdag hebben wij een heerlijke wandeling door het stadscentrum van Zwolle gemaakt.

Voor de stadswandeling in Zwolle kun je je op woensdag aanmelden. Op woensdag om 19:00 uur gaat de inschrijving open. Let op, zorg dat je er gelijk om 19:00 uur klaar voor zit. Afgelopen woensdag waren de wandelingen voor afgelopen weekend binnen 7 (!) minuten uitverkocht. De reden dat er een maximaal aantal wandelingen beschikbaar zijn is er om ervoor te zorgen dat er niet teveel mensen wandelen.

Voor €3,50 per persoon kun je je aanmelden waarna je vervolgens een route, een menukaart, leuke quizvragen en wat opdrachten krijgt. In Zwolle kun je kiezen voor twee routes, de stadswandeling en de route door zowel stad als de stadsparken. Wij kozen voor de stadswandeling en zijn tijdens onze tocht op een aantal prachtige plekken gekomen waar we nog niet eerder waren geweest. De route is ca 6 kilometer en goed voor ca 1,5 à 2 uur wandelplezier. Tijdens de wandeling kom je langs 5 lokale ondernemers die een toffe aanbieding hebben, speciaal voor deze stadswandeling.

Wij wonen zelf niet in Zwolle (wilden we na de wandeling wel), dus de quizvragen waren voor ons niet heel erg relevant. Wel zorgde de route er zelf voor dat we op plekken en in straatjes kwamen waar we dus nog nooit waren geweest. Onderweg hebben we onder andere genoten van koffie en arretjescake bij Bij Hartje Zwolle, een lekker broodje bij Bar & Brood en huisgemaakte boterkoek bij Villa Suikerberg. Een echt uitje, en perfect om even lekker weg te zijn. Extra bonus: je steunt de lokale ondernemers!

De stadswandeling is niet alleen in Zwolle, maar wordt in heel veel steden in Nederland georganiseerd. Zo kun je onder andere een stadswandeling in Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Dordrecht en Amersfoort. Zoek op Instagram naar ‘destadswandeling’ en je vind alle beschikbare stadswandelingen bij jou in de buurt. Niet elke stad is al begonnen en sommige zijn helaas (tijdelijk) afgelast, maar zoek er gezellig op los en meld je aan voor een van de wandelingen in de buurt. Elke stad heeft een andere manier (en ander tijdstip) om je aan te melden, dus check dit vooral op het account van de stadswandeling die je graag zou willen lopen.

Zoals je hierboven al kunt lezen, ik ben enthousiast! Het voelde echt als een uitje en ik ben van plan om binnenkort ook in een andere stad een wandeling te lopen. Mocht je ook een stadswandeling gaan lopen, houd je dan altijd aan de geldende regels. Enne, #supportyourlocals!

In welke stad zou jij graag een stadswandeling willen lopen?

PS. De stadswandelingen zijn op dit moment beschikbaar. Het is op dit moment niet duidelijk hoe lang hier nog mee wordt doorgegaan. Uiteraard is dit afhankelijk van de regels en maatregelen. Als er iets verandert zal ik dat hier aangeven.

Pin dit artikel voor later op Pinterest!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *