Plettenbergbaai op de Garden Route

Midden op de Garden Route vind je het plaatsje Plettenbergbaai. Het is een fijn, relaxt kustplaatsje, dat perfect als uitvalsbasis genomen kan worden om omringende plekken te ontdekken. In het artikel van de Garden Route tip ik al wat je in de buurt kunt zien, dus dit artikel is alleen bedoeld voor Plettenbergbaai itself.

Plettenbergbaai is een vrij luxe stad, waarbij je je te buiten kunt gaan aan luxe accommodaties. Wij hebben echt een paar heerlijke dagen gehad in Grand Africa Rooms & Rendezvous. Voor relatief weinig geld hadden wij de honeymoonsuite geboekt. In deze kamer hadden we twee aparte badkuipen, een privézwembad, een enorm grote ruim en een nog groter bed. Ultiem genieten dus. Ook het ontbijt in dit hotel was fantastisch. Maar niet alleen Grand Africa is een goede bestemming, Plett heeft meer toffe bestemming waar je echt even op kunt laden.

Om de hoek van ons hotel ligt een gezellige winkelstraat met kleine boetiekjes en veel restaurantjes. Ook daarom is het helemaal geen straf om meerdere dagen in Plettenbergbaai te verblijven. Ga bijvoorbeeld koffie drinken bij Café Pure op Main Street, pizza eten bij The Corner Bistro of cocktails op het strand bij The Look Out. Genoeg leuke plekjes!

Een van de leukste dingen die wij in Zuid-Afrika hebben gedaan is zwemmen met zeehondjes in Plett. Van te voren had ik mijn twijfels, maar het was zo enorm tof. Je gaat in een klein groepje (en ook als enige) naar een van de grootste kolonies zeehonden in het land en in een wetsuit mag je ook het water in. Het is zo ongelofelijk bijzonder om tussen die blije puppy’s te zwemmen, must do! Je kunt via deze website reserveren en het kost circa €50,- per persoon (absolutely worth it!).

In het artikel van de Garden Route tipte ik het ook al even kort, maar vanuit Plettenbergbaai kun je ook heel goed een dagtripje maken naar Keurboomstrand. Een rustig strand waar je je gerust een paar uurtjes kunt vermaken. Ook het strand van Plett zelf is prachtig!

Ben jij wel eens in Plettenbergbaai geweest?

Pin dit artikel voor later op Pinterest!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.