PEAKS: Zo spaar jij gemakkelijk voor je volgende reis!

Af en toe krijgen wij de vraag hoe we het toch voor elkaar krijgen om zo vaak te kunnen reizen. Naast het goed plannen met je vakantiedagen, is sparen ook van belang. Wij sparen op verschillende manieren, maar met de app Peaks is er eentje van. Vandaag deel ik hoe jij met Peaks kunt sparen voor jouw volgende trip!

Allereerst, wat is Peaks?
Peaks is een beleggingsapp waarbij je spaart met je wisselgeld. Door middel van een koppeling met je bankrekening wordt automatisch je wisselgeld afgerond en wekelijks doorgesluisd naar Peaks. Dit wisselgeld wordt vervolgens belegd in verschillende potjes en als het goed gaat ontvang jij daar de rente over. Heb je bijvoorbeeld voor €57,44 aan boodschappen bij de Appie gekocht, dan wordt er €0,56 overgezet naar je ‘peakspotje’. Zodra je hebt ingesteld dat je je wisselgeld wilt beleggen wordt het automatisch elke week afgeschreven. Komt het een keertje voor dat je het niet kunt missen? Aan het einde van elke week kun je het geld ‘tegenhouden’ en wordt het geld niet van je rekening afgeschreven.

De verschillende mogelijkheden
Als je eenmaal de Peaks app hebt geïnstalleerd zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit vier verschillende portfolio’s. Je kunt kiezen tussen mild, pittig, scherp en heet. Afhankelijk van hoeveel risico’s je wilt nemen en hoe lang je het geld wilt weg zetten kun je kiezen welk portfolio het beste bij je past. Zo heb je met mild een verwacht rendement van 3,2% per jaar en is het geschikt voor 2 jaar of langer. Scherp is voor wat meer risico’s en geschikt voor 10 jaar of langer. Maar je hebt ook een verwacht rendement van 5,4% per jaar. Tussentijds kun je altijd wisselen tussen de verschillende portfolio’s.

Naast het beleggen van je wisselgeld is het ook mogelijk om je wisselgeld te verdubbelen (of zelfs te verdrievoudigen of verviervoudigen). Zo wordt in het voorbeeld van hierboven niet €0,56 naar je potje overgemaakt, maar €1,12 (of meer natuurlijk). Ook kun je er voor kiezen om een bedrag per dag vast te zetten. Je kunt kiezen uit €1, €2, €5 of een bedrag naar keuze. Naast je wisselgeld wordt dan ook dat vaste bedrag wekelijks overgezet naar Peaks. Daarnaast is het mogelijk om vaste bedragen per maand in te leggen of je meevallertjes te beleggen.

Genoeg mogelijkheden dus om met je geld te beleggen. En je hoeft helemaal niet veel geld te hebben, het kan al vanaf €1,-. Ook is het op elk moment mogelijk om je ingelegde geld terug te halen en te laten storten op je rekening.

Hoeveel kost het?
De eerste drie maanden zijn gratis, daarna betaal je €0,99,- per maand + 0,5% op jaarbasis (van de gemiddelde waarde van je beleggingen). Vanaf 1 april is het ook mogelijk om verschillende pakketten te kiezen. De bovenstaande optie is het ‘startpakket’ en daarbij heb je één rekening.

Wil je drie rekeningen, dan kun je kiezen voor ‘compleet’. Daarbij kost het €1,99 per maand + + 0,5% op jaarbasis. Voor €4,99 per maand + 0,3% op jaarbasis heb je het ‘premium’ pakket en kun je vijf rekeningen openen.

Je kunt er overigens altijd van af, mocht het je niet bevallen.

En levert het nu echt wat op?
Ja! Ik zal je een kijkje geven in mijn portfolio van Peaks. Ik ben in januari 2020 begonnen met Peaks. Ik verdubbel mijn wisselgeld en leg automatisch ook €1,- per dag in. Gemiddeld is dat €15,- per week (uiteraard een beetje afhankelijk van hoeveel ik uitgeef). Dankzij Peaks heb ik via deze manier de afgelopen 13 maanden bijna €1100,- gespaard/belegd (dus enkel met €1,- per dag en mijn wisselgeld, geld dat je eigenlijk niet mist). Op dit moment heb ik een winstpercentage van 7,8% (februari 2021). Dat krijg je nooit op je spaarrekening, ha!

Mocht jij nu ook denken, dat wil ik ook? Dat snap ik! Het duurt vijf minuten om de app te installeren en van start te gaan. Daarnaast krijg je als je begint €5,- cadeau. Als je de code MARLEG48K gebruikt krijg jij €5,- starttegoed en ik verdien er ook €5,- mee. Kan ik weer eerder op reis en er leuke artikelen over schrijven!

Binnenkort zal ik nog meer tips delen om te sparen voor mooie reizen en tripjes. Mocht je vragen hebben over Peaks, laat het gerust weten!

Hoe spaar jij voor jouw reizen?

PS. Let op:Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee, ook met Peaks. Het is dus mogelijk om een deel van je inleg te verliezen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van welk portfolio je kiest en de financiële markt en ontwikkelingen.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.