New York is verdomd duur. There, I said it. Ik kan er omheen gaan draaien, maar New York is – met een redelijk normaal Nederlands salaris – echt amper te betalen. Maar het is ook echt een geweldige stad die je wat mij betreft minimaal één keer in je leven gezien moet hebben. Gelukkig zijn er een aantal tips die ervoor zorgen dat je niet compleet failliet weer naar huis gaat. Komen ze!

Too Good Too Go
Ken je de app Too Good Too Go? Die hebben ze ook in New York. En waar ze in sommige steden in Nederland tegenwoordig best een leuk aanbod hebben, kun je in New York bijna dag en nacht wel ergens een mystery box of iets dergelijks scoren. Fijn als ontbijtje of misschien kun je op deze manier wel je avondeten scoren. Net als in Nederland is het handig om je eigen tas mee te nemen. O, en mocht je bijvoorbeeld een box kopen van een bageltentje (of iets soortgelijks), de kans is groot dat je echt een tas met ongesmeerde bagels krijgt. Houd hier dus rekening mee!

Eten bij de supermarket
Aan uiteten gaan in New York ga je failliet. Hebben wij daarom dus tijdens onze afgelopen stedentrip in september niet gedaan. Voor hoofdgerechtje, toetje en een drankje betaal je zo met z’n tweeën minimaal $80 of $90. En dan is het echt niet heel bijzonder. Dat kan voor een keertje leuk en gezellig zijn, maar persoonlijk geef ik dat geld liever ergens anders aan uit. Een uitkomst kan daarom de supermarkt zijn. Bij een aantal supermarkten in New York, bijvoorbeeld Wholefoods kun je vers eten scheppen, bijvoorbeeld pasta’s en salades. Dit is vergeleken met Nederland nog steeds niet heel goedkoop, maar het scheelt wel enorm met een tafeltje in een restaurant. In de zomer kun je je maaltijd meenemen naar een park (en New York heeft er veel!) en lekker mensen kijken!

Picknicken in een van de parken
Als vervolgtip op de vorige, ook een lekkere lunch kun je een van de parken opeten. Dit is natuurlijk wel het fijnste om met lekker (en een beetje warm) weer te doen. Mijn favoriete parken zijn Little Island, Bryant Park en (natuurlijk) Central Park.

Loop zoveel mogelijk
Inkoppertje, maar hoe meer je met de voet doet, hoe minder kosten je aan het OV hebt. New York is door alle rechte straten en blokken echt heel goed te snappen en hoewel het natuurlijk een enorm grote stad is, is alles wel heel goed te voet te doen. Zeker als je bijvoorbeeld een week in de stad bent (die tijd raad ik je sowieso aan voor een eerste keer), heb je ruim de tijd om elke dag een ander deel van de stad te pakken. En extra voordeel, zo zie je natuurlijk het meeste van de stad!

TKTS voor musicals
Tijdens een stedentrip naar New York mag een musical op Broadway natuurlijk niet ontbreken. Maar een musical zal ook gelijk een grote hap uit je budget zijn. Gelukkig is het mogelijk om op de dag zelf via de TKTS app of loketten voor een lagere prijs tickets te scoren. Let op, niet alle musicals doen mee én je kunt enkel kiezen uit de nog beschikbare plekken voor die dag. Maar alsnog kun je voor een leuke prijs en hele toffe musical bekijken!

De vele parken van New York
Ik schreef het hierboven al, New York heeft heel veel parken en die zijn allemaal gratis. Elk park heeft zijn eigen charme en je kunt je er uren vermaken. Denk bijvoorbeeld aan het relatief nieuwe Little Island bij Pier 54 in de Hudson. Dit park ziet erg prachtig uit en is een oase van rust met een prachtig uitzicht. Bryant Park achter de New York Public Library is ook een favoriet. Kijk hier bijvoorbeeld met mooi weer naar de schakers of haal iets lekkers bij een van de tentjes in en rondom het park (tip: Ole & Steen aan de rand van het park op de hoek van 6th en 40th Street). Vergeet de High Line niet, een park op een oude spoorlijn. O en vanaf Brooklyn Bridge Park heb je een prachtig uitzicht over Manhattan!

Ga naar een show van Jimmy Fallon of Seth Meyers
De late night shows van Jimmy Fallon en Seth Meyers worden opgenomen in New York (in het Rockefeller Center), deze zijn gratis bij te wonen, maar je moet wel op tijd zijn voor een ticket. Hou er ook rekening mee dat de opnames in de middag zijn, dus je bent al gauw een paar uurtjes kwijt. Het is wel een hele leuke manier om een keer opnames mee te maken, het is natuurlijk gratis vermaak, het is een leuke manier om een deel van het Rockefeller Center van binnen te zien én je kunt je zere voeten een paar uurtjes rust gunnen, ha!

Ben jij wel eens in New York geweest? Heb jij nog een budgettip?

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *