Een tour bij Martini in de heuvels van Turijn – dit wil je doen!

Onze laatste stop in Italië tijdens onze roadtrip zou eigenlijk 5 dagen Turijn zijn. Nu liep dat iets anders dan gepland en hebben we maar slechts één nacht in Turijn geslapen. Eén van de dingen die hoog op ons lijstje stond om in de heuvels van Turijn te doen was een tour bij Martini te doen. Martini (Asti) is al jaren ‘ons’ drankje, dus een bezoekje aan het huis kon natuurlijk niet ontbreken. Vandaag lees je alles over de tour bij Martini!

‘Onze geschiedenis met Martini’
Al voordat Vin en ik een relatie kregen was Martini Asti, de zoete bubbels, een drankje dat we graag samen dronken. Dat is eigenlijk niet veranderd, behalve dat onze smaak wat meer is ontwikkeld. Hoewel Asti echt zoet is (het is niet voor niets een dessertwijn), zijn we allebei nog steeds fan en heeft het drankje ook wel een soort speciale betekenis voor ons. Extra leuk dus dat we tijdens onze roadtrip Martini konden bezoeken.

Waar vind je Martini in Italië?
Casa Martini ligt in de heuvels van Turijn, in het dorpje Pessione. Het complex is vrij groot aangezien op die plek ook alle flessen worden gemaakt en vervolgens wereldwijd worden verspreid. Van de Prosecco en Asti tot de Bianco’s, alles wordt daar in Pessione gemaakt en tijdens de tour krijg je ook een (korte) rondleiding door de fabrieken.

Verschillende mogelijkheden
Als je naar Casa Martini gaat heb je verschillende mogelijkheden voor tours en proeverijen. Alle tours bestaan in principe uit een paar hoofdonderdelen. Je begint met een tour door het museum die je zelf kunt lopen. Je krijgt een koptelefoon mee waarmee je de verschillende informatie in elke ruimte kunt beluisteren en op je eigen tempo kunt bekijken. In het museum zie je meer over de geschiedenis van Martini, maar ook over verschillende productiemethodes. Erg tof en vooral heel informatief. Daarnaast hebben ze in het museum een tof stukje waar je een cocktail kunt selecteren die digitaal voor je wordt gemaakt. Vervolgens kun je het recept naar jezelf mailen.

Hier heb je ongeveer 45-50 minuten de tijd voor, waarna je in een busje over het terrein rondgeleid wordt. Wij waren vrij vroeg (lees: 10:00 ’s ochtends) en daardoor (en ook wel door corona) waren wij de enige. We kregen onder ander een kijkje in de tanks waar de drank wordt opgeslagen en waar de verschillende smaken worden geproduceerd.

Vervolgens ga je naar de proeverij. Hierbij is het afhankelijk voor welke tour je hebt gekozen. Dit zijn de verschillende mogelijkheden:

  • Martini Discovery Tour (€15,- per persoon) – Hier proef je drie verschillende martini producten en krijg je een gratis cocktail om te proeven.
  • Martini Cocktail Experience (€30,- per persoon) – Hier krijg je een cocktail experience waarbij je uiteraard ook gaat proeven.
  • Vermouth Class (€30,- per persoon) – Hier maak je je eigen vermouth (gin).
  • Martini Ultimate Experience (€45,- per persoon) – Hier ontdek en proef je alle producten van Martini, inclusief bijpassende hapjes.

Alle vier de mogelijkheden duren in totaal ca 2 uur en zijn te reserveren via deze website.

Wij hadden de Martini Discovery Tour waarbij we eerst de Bianco, Bianco Rossi en de Asti gingen proeven en we vervolgens allebei een cocktail kregen. Wat erg tof is, is dat ze voor de cocktail verschillende mogelijkheden hadden, waardoor je ook alcoholvrije opties had of om zelfs een setje mee naar huis te nemen. Gezien de tijd en we daarna nog een stuk moesten rijden (lees: 600 kilometer naar Straatsburg) kozen we voor de alcoholvrije variant en een setje voor thuis.

Na de tour kun je in de giftstore nog wat flessen meenemen voor thuis. De flessen zijn hier een stuk goedkoper dan thuis in de supermarkt. Als vergelijking: in Nederland kost een fles Asti €9,99 en daar slechts €5,-. Je begrijpt dat wij met een voorraadje naar huis gingen!

Wij vonden de tour echt heel erg leuk en raden ‘m absoluut aan. Casa Martini stond al jaren op onze bucketlist en is met veel plezier afgestreept!

Drink jij graag Martini? Wat is je favoriete drankje?

Pin dit artikel voor later op Pinterest!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.