Durban & Port Elizabeth – Alleen maar tussenstops tijdens je roadtrip?

Als je een roadtrip maakt door Zuid-Afrika en je gaat van Johannesburg naar Kaapstad (of andersom), dan is de kans groot dat je onderweg stopt in Durban en Port Elizabeth. Het is mogelijk om tussen deze twee steden te rijden, maar de makkelijkste en snelste manier is om te vliegen. Maar zijn het enkel tussenstops op je roadtrip of hebben deze steden zelf ook veel te bieden? Ik vertel het je vandaag!

DURBAN

Als je van Johannesburg naar Kaapstad rijdt, kom je vanuit St. Lucia in Durban. Durban wordt vergeleken met Miami en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Het is een vrij en luxe moderne stad met mooie gebouwen, een fijne kust met gezellige boulevard en een aantal toffe bezienswaardigheden. Vanaf St. Lucia is het circa 2 uur en 45 minuten rijden en een beetje afhankelijk hoe laat je vlucht naar Port Elizabeth zou ik je aanraden om een nachtje in Durban te verblijven. Er is in ieder geval voldoende te doen en te zien.

Hotel
Wij hadden een prachtige hotel in Durban. Het was een soort guesthouse in een oud koloniaals pand. Ik zou hier best een maandje willen overnachten haha, volgens mij ontdek je elke keer weer iets anders. Geloof me, je wil in Goble Palms Guest Lodge & Urban Retreat slapen!

Leuk om te doen in Durban
In 2010 werd het WK georganiseerd in Zuid-Afrika en Nederland heeft onder andere in het Moses Mabhida Stadion gevoetbald. Het is erg tof om hier een rondleiding te doen. Aan het strand dichtbij het stadion vind je Bike & Bean voor een lekkere kop koffie. Loop een rondje over de promenade en waag een gokje in het casino (if that’s your thing).

PORT ELIZABETH

Na een vlucht van een uurtje land je in Port Elizabeth waar je weer een nieuwe huurauto kunt huren. Vanuit Port Elizabeth is het bijvoorbeeld leuk om naar Addo Elephant Park te gaan, dus ik raad je aan om minimaal 2 nachten in Port Elizabeth te slapen om vervolgens te starten met de Garden route. In het artikel van de Garden Route vertel ik je meer over Addo Elephant Park. Geloof me, wil je heen!

Met de Donkin Heritage wandeling (5 kilometer) kom je de leukste bezienswaardigheden van PE tegen. Zo zie je hiermee de Donkin Reserve en Route 67 (met auto’s uit de muur). In het zuiden van de stad kun je bij SANCCOB geredde pinguins bezoeken.

Een van mijn favoriete plekken in PE was Urban Espresso! Te lekker koffie en te lekkere lunches!

Vliegen of rijden?
Je kunt natuurlijk rijden van Durban naar Port Elizabeth, dat is zo’n 1000 kilometer. Tussen de steden zelf is niet bijzonder te zien, dus het is een beetje jammer van je tijd om deze afstand met de auto af te leggen. Vliegen is sneller en makkelijker en de tickets zijn ook relatief goedkoop. Wij hebben gevlogen en dat is ons echt goed bevallen.

Moet je Port Elizabeth en Durban perse gezien hebben?
Nee, niet perse. Natuurlijk moet je allereerst helemaal niets en is het jouw trip. Hoewel ik beide steden echt wel leuk vind, zijn het geen must visit plekken. Als je route het niet toelaat zijn dit prima steden die je kunt overslaan en daar kun je tijd op besparen. Wel zijn het fijne tussenstops op jouw route.

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. […] Elephant ParkIn het artikel van Durban & Port Elizabeth gaf ik al aan dat je vanuit Port Elizabeth heel erg goed een dagtrip kunt maken naar Addo. Het is […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.