Dit was 2022!

2022 was op het gebied van reizen fantastisch. Niet dat ik op de andere gebieden mag klagen, maar we hebben echt een paar prachtige tripjes mogen maken. Om die reden gaat 2022 echt de boeken in als een enorm fijn reisjaar en ik vertel je er vandaag alles over!

Ik weet het, het is belachelijk stil geweest op de blog. Hoewel ik heel veel ideeën voor Who’s Watching Mango had, kwam het er steeds niet van. MAAR! Ik ben terug! En ja, dat heb ik eerder gezegd, maar nu meen ik het echt. Ik heb plannen, voor zowel de blog als op het gebied van reizen, voor dit jaar, en daar wil ik je graag in meenemen. Dus, leuk dat je er weer/nog steeds bent. Zit je klaar voor nog meer reisinspiratie?

Voordat ik weer heerlijke tips ga delen of mijn plannen voor 2023 aan je ga vertellen, blik ik eerst nog eventjes snel terug op het reisjaar 2022. Kijk je mee? O, en ook al mag het officieel niet meer, gelukkig nieuw jaar!

Mexico
Beetje valsspelen misschien, maar aangezien we de eerste zes dagen van 2022 in Mexico hebben doorgebracht, neem ik ‘m gewoon lekker mee in dit overzichtje. Hoogtepunt van het jaar was wel dat we de jaarwisseling vierden op Isla Holbox én een nieuwjaarsduik konden nemen in de Atlantische oceaan. Beter kun je het jaar niet beginnnen!

Brugge
In februari gingen we een weekendje naar Brugge. Tenminste, het was het plan om drie dagen te gaan, maar door de storm besloten we een dag eerder terug te gaan. Hoewel we onze ministedentrip dus onverhoopt eerder moesten afbreken, vonden we – wat we van de stad hebben gezien – Brugge wel een hele toffe stad. We hebben – weliswaar door de regen – lekker gewandeld, bij een paar toffe plekjes iets gegeten en zijn zeker van plan om nog eens terug te gaan!

London
Vrij spontaan gingen we voor vier dagen naar London in april. London is een van mijn favoriete steden in Europa (misschien wel mijn favoriet) en het liefst ga ik er elkaar jaar (meerdere keren) heen. Ik heb mijn vriend even moeten ompraten, maar het was gelukt en wat was het een heerlijk weekend! Het was voor mij de vijfde keer, dus veel dingen had ik natuurlijk al gezien. Een hoogtepuntje voor mij was Greenwich, een buitenwijk van de stad, maar eentje die je niet mag missen!

Malta
In juni gingen we naar Malta, een eiland dat al een tijdje op mijn lijstje stond. Het was afgelopen jaar de perfecte bestemming om toch iets nieuws te ontdekken en tegelijk lekker te relaxen. Maar ik moet toegeven, Malta is ons echt een beetje tegengevallen. Van tevoren waren zoveel mensen enthousiast, maar wij snapten het niet. Er hangt weinig sfeer in de wat grotere steden en alle restaurantjes zijn in de basis allemaal hetzelfde. Nee, helaas, dit was geen land voor ons.

Champagne
Voor de vierde keer reden we in juli naar Champagne in het noorden van Frankrijk. Echt een van onze favoriete plekken in Europa. We bezochten nieuwe champagnehuizen, genoten heerlijk van het centrum van Reims en werden nog een beetje meer verliefd op de regio. Ik wilde schrijven, wanneer kunnen we weer terug, maar we zijn er afgelopen jaar nog een keer geweest, ha!

New York & Washington D.C.
Onze ‘grote reis’ van 2022 ging naar de Verenigde Staten. We combineerden twee steden in een enorme stedentrip van bijna twee weken. Eerst waren we acht dagen in New York en vervolgens nog vijf dagen in Washington D.C. Ondanks dat het natuurlijk twee grote en drukke steden zijn, hebben we echt een heerlijke relaxte trip gehad. In New York hebben we eigenlijk alleen maar gedaan waar we zin in hadden en we zijn vooral gaan wandelen en hebben bijna de hele stad ter voet bezocht. Van de Upper West Side tot aan Williamsburg, het was heerlijk! We gingen naar een concert van Harry Styles (hoogtepuntje hoor), naar een wedstrijd van de New York Mets, hebben bij te leuke tentjes allerlei lekkere dingen gegeten, helemaal geweldig dus! Maar ook Washington heeft mijn verwachtingen overtroffen. Echt een mooie, schone en rustige stad. Ik had het niet verwacht, maar hier wil ik absoluut nog een keer naar terug!

Champagne
Nog een keer Champagne? Ja! We hebben namelijk de jaarwisseling met vrienden in Champagne gevierd. We hadden met z’n vijven een Airbnb gehuurd op een perfecte plek dicht in het centrum. Natuurlijk zal de regio er heel anders uit in de winter, maar het was nog steeds genieten. We deden een tourtje en proeverijtje, hebben lekker door de stad geslenterd, gingen naar een kerstmarkt en vierden de jaarwisseling lekker in ons appartement. Love it! Echt een hele fijne afsluiting van het jaar!

Hoe was jouw reisjaar? Heb jij mooie reizen kunnen maken?

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. Wat een geweldige bestemmingen! Ik ben afgelopen jaar naar Lecco aan het Comomeer geweest. Extra leuk omdat ik het hele jaar al Italiaans aan het leren was en zelfs wat kon bestellen in het Italiaans. Tussen Kerst en Oud en Nieuw ben ik nog naar Londen geweest, dat is echt een heerlijke stad! En er was nog een weekendje naar Keulen en een paar nachten Alkmaar. Ik had ook een mooi reisjaar. Op naar 2023!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *