Dingen die je wilt doen in Kaapstad

Kaapstad is een fantastische wereldstad waar je je dagen kunt vermaken. Je kunt er heen gaan op een te gekke stedentrip, of als onderdeel van een roadtrip. Tijdens een roadtrip door Zuid-Afrika zal je ongetwijfeld starten of eindigen in deze stad, dus tips zal je ongetwijfeld kunnen gebruiken. In dit artikel vertel ik je alles over wat je niet in Kaapstad wilt missen!

The Neighbourgoods Market in The Old Biscuit Mill
Eén van mijn favoriete dingen die ik heb gedaan in Kaapstad was op zaterdagochtend naar The Neighbourgoods Market te gaan in The Old Biscuit Mill. Dit is een enorme foodhall die elke zaterdag van 9 tot 3 geopend is en waar je echt alles kunt proeven wat je kunt bedenken. Van koffie tot taart, van sushi tot pizza, alles hebben ze er. Het is een fantastische plek waar je zowel locals als toeristen vindt en waar je echt je buik vol kunt eten. Naast de markt heb je ook leuke winkeltjes met originele cadeautjes, dus je kunt je hier ongetwijfeld een ochtend of zelfs wel een hele zaterdag vermaken. The Old Biscuit Mill ligt in de wijk Woodstock die gevuld is met toffe street art. Dus na de lunch kun je je nog vermaken met een wandeling door deze wijk om alle toffe kunst op de muren te bewonderen.
De markt is alleen op zaterdag van 9:00 tot 15:00 uur. Als je de mogelijkheid hebt zou ik je echt aanraden om in ieder geval op zaterdag in Kaapstad te zijn. You won’t regret it!  

Bezoek de Tafelberg
De Tafelberg is ruim een kilometer hoog en natuurlijk een van de bekendste bezienswaardigheden uit Kaapstad. Niet zo gek dus dat het er altijd druk is, haha! Je kunt op twee manieren de berg op. Door te lopen/klimmen of met de kabelbaan. Het is ook mogelijk om met de kabelbaan omhoog te gaan en naar beneden te lopen. Vanaf de Tafelberg heb je vervolgens een prachtig uitzicht over de stad, de Lion Rock en natuurlijk de zee. De tafelberg is lopend gratis te bezoeken, maar voor de kabelbaan betaal je uiteraard wel. Afhankelijk van leeftijd en welke tijd je wilt betaal je tussen de 100 en 380 Rand. Op deze site vind je alle tarieven en ook de openingstijden. Als je een retourtje hebt moet je je kaartje goed bewaren, anders mag je niet naar beneden.

Let op: Als het mistig is kan het zijn dat de kabelbaan niet gaat.

Lion Rock
Tegenover de beroemde Tafelberg ligt de Lion Rock die je ook kunt beklimmen. Naast de Tafelberg (met ruim 1000 meter) is de Lion Rock een stukje kleiner met 669 meter. Probeer zo vroeg mogelijk te gaan (misschien zelfs voor zonsopgang) zodat het rustig is.

Robbeneiland
Een andere bekende bezienswaardigheid die ook erg bekend is, is Robbeneiland. Het eiland waar onder andere Nelson Mandela 27 jaar heeft vastgezeten. Nu is het geen gevangenis meer, maar er wonen nog wel mensen op het eiland. Het is mogelijk om het eiland te bezoeken inclusief rondleiding. Let wel op dat je een paar dagen van te voren je tickets moet reserveren, want het zit snel vol. Tickets kun je online reserveren of bij de speciale ticketdesk aan de Waterfront. Een tour kost 600 Rand (volwassenen).

Ga wijn proeven in de regio
Kaapstad ligt in de Westkaap, een bekende wijnregio in Zuid-Afrika. Niet zo gek dus dat je goed wijn kunt proeven. Je kunt vanuit Kaapstad verschillende tours boeken, maar je kunt ook met je eigen huurauto op pad gaan. Nadeeltje is dat je minder kunt drinken, ha!

Kirstenbosch Botanical Garden
Zoek de rust op in de prachtige Botanical Garden van Kaapstad. Vanuit de tuinen heb je een prachtig uitzicht over de Tafelberg. De garden ligt midden in de stad, maar het is een (enorme) oase van rust. Ik raad je aan om iets minimaal een paar uur voor uit te trekken. Entree is R200.

De Waterfront
Aan het water vind je het V&A Shopping Mall, ook wel de Waterfront genoemd. Dit is een groot, maar vooral gezellig gebied waar je kunt eten bij de verschillende restaurantjes, maar ook lekker kunt flaneren langs de promenades en kunt winkelen in de mall. Wij zijn er meerdere keren geweest en hebben elke keer weer wat nieuws ontdekt. Doe bijvoorbeeld een escape room in de Watershed, ga naar de V&A Foodhall of winkelen in de Victoria Wharf Shopping Centre.

Bo-Kaap
Een van de bekendste straatbeelden van Kaapstad: de gekleurde huizen van Bo-Kaap. Het is een wijk midden in de stad en wordt veel bezocht door toeristen. Niet zo gek, want het is een van de meest fotogenieke plekjes ooit. Houd er wel rekening dat hier mensen wonen en dat je dus respectvol je foto’s maakt. De reden dat de huizen zo kleurrijk is, is afkomstig van de slavernij. Tijdens de periode van slavernij was het niet toegestaan om gekleurde kleding te dragen. Toen de slavernij in 1838 werd afgeschaft werd dat niet alleen gevierd door gekleurde kleding, maar ook door het verven van de huizen. Elk jaar wordt tijdens de Ramadan elk huis van een nieuw likje verf voorzien.

Kaap de Goede Hoop
Als je iets van geschiedenis weet heb je vast wel eens van Kaap de Goede Hoop gehoord. De Kaap ligt op het zuidelijkste punt van het Kaapse schiereiland. De VOC heeft hier vroeger een verversingpost gehad. Het is een National Park van Zuid-Afrika en je kunt er met je auto heenrijden. Let wel op, hier moet je dus entreegeld voor betalen. Voor volwassenen is de entree R340.

Bezoek de pinguïns op Boulders Beach
Een beetje toeristisch, maar wel heel tof om te zien: de pinguïns op het strand! Mijn tip is om vroeg te gaan, want het is hier altijd druk met toeristen. Op het strand vind je een van de grootste pinguïnkolonies van de regio. De officiële ontmoetingsplek is een toeristische trekpleister waar je entree moet betalen (R170), maar een stukje verder op kun je gratis het strand op en zie je misschien een paar pinguïns zwemmen.

Rijd over de prachtige Chapman’s Peak
In Zuid-Afrika hebben wij over prachtige wegen gereden, maar de vijf kilometer lange Chapman’s Peak was echt het mooist. Het is een route waarbij je prachtige uitzichten hebt over de bergen, de stad en de zee. Zorg ervoor dat je minimaal één dag nog je auto in Kaapstad hebt, mocht je van plan zijn om je huurauto al eerder dan het vliegveld in te leveren.

Hoe lang wil je naar Kaapstad?
Als je een roadtrip maakt door Zuid-Afrika zal je waarschijnlijk eindigen of beginnen in Kaapstad. Tijdens een roadtrip heb je (vaak) niet alle tijd van de wereld, dus is het van te voren een beetje plannen hoe lang je overal wilt doorbrengen. Ik raad je aan om minimaal 3 nachten in Kaapstad door te brengen. Naast de vele bezienswaardigheden heeft Kaapstad ook een strand waar je heerlijk kunt vertoeven. Er is genoeg te doen en er zijn genoeg eettentjes waar je elk moment van de dag lekker kunt eten en drinken. Dus minimaal 3 nachten, maar je kunt je ook prima 4 of zelfs 5 nachten vermaken. Wil je helemaal relaxt deze fijne wereldstad ontdekken? Ga dan een week!

Ik schreef het hierboven al, Kaapstad heeft fantastische restaurantjes en koffietentjes. In een apart artikel vertel ik je alles over mijn favorieten!

Ben jij wel eens in Kaapstad geweest? Heb je nog tips?

Pin dit artikel voor later op Pinterest!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.