Een van mijn favoriete steden ter wereld is sinds onze fantastische roadtrip door Zuid-Afrika Kaapstad. Deze stad heeft echt alles, toffe hotspots, strand, bergen, natuurlijk en natuurlijk wijn! Tijdens ons bezoek aan de stad zijn bij heel veel toffe spots geweest en die wil ik je natuurlijk niet onthouden. Komen ze!

The Parkhouse
Wij sliepen in het fijne en schattige The Parkhouse. Het is een klein hotel, met kleine kamers, maar wel op een hele fijne plek. De locatie is echt top, vol fijne restaurantjes in de omgeving. Verder is alles redelijk te lopen, maar in Kaapstad is het ook heel normaal om een Uber te pakken. Aanrader, dit hotelletje!

The Old Biscuit Mill
Ik tipte deze toffe plek ook al in mijn artikel met tips voor Kaapstad zelf, maar The Old Biscuit Mill mag je echt niet overslaan. Op zaterdag kun je hier elke week van 9:00 tot 14:00 terecht voor een immense grote foodmarkt, waarbij je alles kunt bestellen wat je kunt bedenken. Van sushi tot cheesecake en van Ethiopisch tot vegan, hier is echt voor ieder wat wils. Ze serveren grote porties voor een hele leuke prijs, dus komt een lege maag. Naast de foodhall in de Old Biscuit Mill vind je ook kleine conceptstores waarbij je absoluut je portemonnee in de gaten moet houden, want ze hebben er fantastische dingetjes. Must visit, dus!

Truth Coffee Roasting
Koffieliefhebbers mogen Truth absoluut niet overslaan. Dit is met stip de leukste koffiespot waar ik ooit ben geweest. Het interieur is spot on, de mensen zijn supervriendelijk (én heel tof gekleed) en de koffie is hemels. Je kunt hier verschillende proeverijtjes doen, maar je kunt er ook terecht voor lekkere taartjes en broodjes.

Clarke’s
Ga lekker ontbijten, brunchen of lunchen bij Clarke’s. Het is een hotspot die het ook erg goed doet bij de locals, dus dat is altijd een goed teken. Het interieur is erg tof, probeer een plekje op het terras te bemachtigen en laat je lekker voorschotelen. Bon appetit!

Tiger’s Milk
Een paar deuren verder van Hudson’s aan Kloof Street vind je een ander tof restaurant. Reserveren is aan te raden bij Tiger’s Milk, maar het is absoluut waard. Vooral in het weekend hangt er een heerlijke, gezellige sfeer tussen de locals. Aanradertje, hoor!

El Burro’s Taquaria
Het fijne aan Kaapstad – en heel Zuid-Afrika eigenlijk – is dat ze een hele uitgebreide keuze aan keukens hebben. Natuurlijk kun je op veel plekken terecht voor de traditionele Zuid-Afrikaanse keuken, maar als je een keer zin hebt in Italiaans, Mexiaans of Amerikaans dan kun je ook goed slagen. Zo hebben wij heerlijk Mexicaans gegeten bij El Burro’s Taquaria. Dit is een simpel restaurantjes, geliefd bij de locals, waarbij je allerlei kleine gerechtjes kunt bestellen die je zelf kunt opeten of gezellig kunt delen.

Origin Coffee
Een andere toffe hotspot is Origin. Ze staan onder andere in de Old Biscuit Mill op zaterdag, maar ze hebben ook een café waar je de koffies kunt proeven. Leuk is dat je hier ook een echte latte art workshop kunt boeken. Bekijk de website voor alle mogelijkheden en de prijzen.

Escape rooms en Cooked in Watershed
De Watershed is een soort warenhuis waar ze kleine conceptstores hebben, er zijn kantoorruimtes die je kunt huren en je kunt er escape rooms spelen. Wij hebben hier een escape room gedaan en lekkere bagels gegeten bij Cooked. Mocht je een originele souvenir of een bijzonder cadeau voor iemand thuis kopen, de Watershed is your place!

V&A Food Market
Aan het water vind je de V&A Waterfront en daarnaast zit de V&A Food Market. Het kan niet tippen aan de Old Biscuit Mill, maar gezellig is het wel. Ze hebben hier ook van alles en kun je je ook een avond vermaken, mét lekker eten.

Hudson’s
Ik schreef het hierboven al, ons hotel had een perfecte locatie. Aan Kloof Street kun je elke avond bij een nieuw restaurant lekker eten en een van die aanraders is Hudson’s. Het is vooral een hamburgerrestaurant, maar de burgers zijn hier wel enorm lekker. Vergeet ook niet de fried oreos  als dessert te bestellen!

Knead Bakery
Als laatste tip ik je nog graag deze toffe plek. Knead zat om de hoek van ons hotel en is een fijne spot voor ontbijt of lunch. Ze bakken het brood ter plekke, dus je kunt je vast voorstellen welke lekkere geuren er hier hangen. Het is ook een fijne plek waar je met je laptop kunt werken, mocht je daar naar zoeken.

Ben jij wel eens in Kaapstad geweest? Heb je nog tips voor leuke plekken?

Pin dit artikel voor later op Pinterest!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *