De leukste hotspots in Miami

De afgelopen dagen hebben wij Miami ontdekt. Miami was de eerste stop tijdens ons rondje rond de wereld en het was een fijne plek om onze reis te beginnen. Een van de leukste dingen op reis vind ik toffe hotspots ontdekken en ik kan je vertellen, we zijn bij heel veel leuke plekken geweest! Ik heb ze voor je verzameld in een artikel, lees je mee?

Ontbijt bij Zak the Baker

Zak the Baker – Wynwood
Ik begin met mijn ultieme favoriet. In Wynwood, de wijk waar we onze eerste accommodatie hadden, zit Zak the Baker. Het is een Joodse bakkerij waar ze al hun brood en pastries zelf maken en alles was fantastisch. We zijn er twee keer geweest en dat komt alleen omdat we ‘m pas op de een na laatste dag hebben ontdekt. Echt, deze spot mag je niet missen! Je kunt er terecht om ter plekke lekkere broodjes of lunch te eten of voor koffie to go en een lekker croissantje of cinnamon roll. We zijn er op twee dagen geweest (zondagochtend rond 11:00 en maandag rond 8:30) en beide dagen was het druk. Vooral vrijdag en zondag moeten enorm druk zijn, maar absolutely worth it!
Let op, Zak the Baker is op zaterdag gesloten.

Croissantje, smoothies en empanades bij Pura Vida.

Pura Vida – meerdere locaties
Ben je toe aan een wat gezondere plek om te ontbijten of te lunchen? Ga dan naar Pura Vida. Deze spot heeft meerdere locaties, waaronder enkele in Miami Beach. Je kunt hier terecht voor smoothies, broodjes en koffie, maar de meeste locaties zijn ook tot ’s avonds open, dus je kunt er ook terecht voor een salade of een maaltijd. Enne, ook niet geheel onbelangrijk, het is ook absoluut een insta-worthy plek!

French toast en een granola bowl bij MIAM.

MIAM – Wynwood
Ben je op zoek naar een fijne plek voor een ontbijtje en waar je niet direct de hoofdprijs voor betaalt? Ga dan naar MIAM. Dit is een plekje dat een soort mix is tussen een Mexicaans eettentje en een Amerikaanse diner. De bediening is vriendelijk en de prijzen zijn een stuk lager dan op andere plekken. En ook leuk, ze maken echt feestjes van de pancakes en french toast.

Rosetta’s Bakery – meerdere locaties
In New York ben ik een beetje verliefd geworden op de croissantjes van Rosetta’s Bakery. Gelukkig zitten er in Miami meerdere vestigingen van deze Italiaanse bakkerij (en wij zijn er ook meerdere keren heen gegaan). Je kunt hier terecht voor koffie, croissantjes en gebakjes, maar ook belegde broodjes en pizzastukken. Perfect voor ontbijt of een snack tussendoor.

Dbakers sweet studio –  Midtown/Design District
Heb je zin in iets zoets? Bijvoorbeeld een (reuze)koekje, cupcake of macaron? Dan moet dBakery absoluut op je lijstje staan. Tussen Wynwood en Miami Design District vind je dit kleine winkeltje op de hoek waar je het liefst alles wilt bestellen. Ik wens je heel veel succes met kiezen!

Ontbijtje bij Paola Fontanot

Paolo Fontanot – Midtown
Nog een Italiaanse plek die ik je niet wil onthouden. Om de hoek van Wynwood vind je Paolo Fontanot, een Italiaanse bakkerij waar je van ’s ochtends vroeg tot in de avond terecht kunt. Ze hebben hier croissantjes die je ook zomaar in Italië tegen zou kunnen komen, maar ook hun belegde broodjes en taartjes zagen er heerlijk uit. Enne, ken je Too Good Too Go? Daar doet deze spot ook aan mee en bijna elke avond kun je hier een box met lekkere broodjes of taartjes ophalen.

Sandwich met kalkoen, brie en avocado en een caesar salad bij La Sandwicherie (SoBe).

La Sandwicherie – meerdere locaties
Dit is ook een absolute favoriet en ik vind het bijna jammer dat we deze zo laat pas hebben ontdekt. Wij zijn in South Beach (La Sandwicherie SoBe) geweest en je zit hier aan de bar (let op: niet heel veel plek) en je ziet hoe de heel goed belegde broodjes voor je neus gemaakt worden. En ook heel fijn, nog prima betaalbaar ook! Ga je naar SoBe, dan kun je ook je broodje meenemen en een straat verderop op het strand je lunch/avondeten opeten!

Insomnia Cookies – Miami Beach
Deze ken je misschien uit New York, maar hier verkopen ze hele lekkere chocolate chip cookies. En de naam zegt het al, tot laat in de avond. De winkel op Miami Beach is tot middernacht geopend, dus perfect voor een late night snack. Mijn favoriet was de double chocolate chip, dus vergeet die zeker niet te bestellen!

Time Out Food Market Miami – Miami Beach
Mocht je fan zijn van foodhallen, dan heb je vast wel eens van Time Out gehoord. Ze hebben o.a. vestigingen in Lissabon en New York en dus ook eentje in Miami Beach. Toen wij er waren, waren de helft van de stands maar in gebruik én we waren er net niet op het goede tijdstip, maar zoals altijd bij een foodhall is er voor ieder wat wils!

The Salty Donut – Wynwood
Instaworthy donuts? Check. Te gek interieur? Check. Lekker koffie? CHECK! Een van de spots die ik continu tegenkwam tijdens mijn zoektocht naar plekken in Miami was toch wel The Salty Donut. Tijdens een van onze eerste dagen én tijdens onze eerste wandeling door Wynwood besloten we hier een ontbijtje te halen. De bediening is top, interieur geweldig en hallo, hoe tof zien de donuts eruit? Heb ik ergens anders wel eens lekkere donuts gegeten? Ja, dat wel, maar alsnog hoort deze spot op dit lijstje. Bij The Salty Donut in Wynwood kun je niet zitten, maar je kunt wel je drankje en donut meenemen naar de trappen om de hoek. Daar word je omringt door kleurrijke streetart, de perfecte plek om je donut te verorberen.

Smorgasburg – Wynwood
Als je wel eens in New York geweest bent (of als NY hoog op je bucketlist staat), dan heb je vast wel eens van Smorgasburg gehoord. Smorgasburg is een rondtrekkend foodfestival dat elke week op bepaalde plekken in de stad staat. Maar dus niet alleen in NY, maar ook o.a. in Miami! Op zaterdag en zondag (vanaf 12:00 uur) vind je verschillende stalletjes naast de Wynwood Walls, midden in de kleurrijke wijk Wynwood. Vergeet niet met een lege maag te komen, want er is enorm veel keuze!

Plekken waar we niet geweest zijn, maar die wel op mijn lijstje stonden:

  • Dreamer (Miami Beach)
  • True Loaf Bakery (Miami Beach)
  • B Bistro (Downtown Miami)
  • Little Hen (Midtown/Design District)           

Ben jij wel eens in Miami geweest?

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *