De leukste hotspots in Lissabon

In maart 2019 gingen mijn vriend voor een week naar Portugal We combineerden twee stedentrips naar Lissabon en Porto en hebben echt een hele fijn week gehad. Mooie dingen gezien, gegeten en gedronken bij te leuke hotspots en ook voornamelijk heel erg lekker weer gehad. Tijdens een stedentrip ga ik altijd op zoek naar de leukste hotspots en zo ook in Lissabon. Hieronder lees je mijn tips!

Nicolau
Mijn favoriete plek in Lissabon is Nicolau, een perfecte en vooral insta worthy hotspot die we helaas op de laatste dag pas ontdekten. Je eet hier (volgens mij) hele lekkere broodjes en vooral lekkere taart! Wij aten de pavlova en de chocoladetaart en die was echt verrukkelijk. Deze hotspot zit vrij centraal en ze hebben ook nog twee andere adresjes, Basilio en Amelia en ze hebben recent ook een vestiging geopend in Porto. Wat mij betreft een plek die je echt, echt niet mag missen!
Nicolau, Rua de Sâo Nicolau 17, Lissabon, openingstijden: 8:30 – 20:00 

Local – Your healthy kitchen
Mijn vriend is niet zo’n fan van deze plek en ik zou ‘m ook niet zo heel erg snel nog een keer bezoeken, maar hij is zeker het benoemen waard. Zoals de naam het al zegt is het echt een healthy hotspot, dus verwacht hier geen vette hap of veel suikers. Je kunt hier terecht onder andere terecht voor ontbijtjes en brunch. Vooral voor vegan foodies is dit restaurant een aanrader, want hun aanbod is echt veel! Er zitten twee vestigingen in Lissabon en eentje in Cascais (het dorpje bij het strand, een uurtje vanaf Lissabon). Onderstaand adres zat bij ons om het hotel!
Local Avenida, Rua Rodrigues Sampaio 134.

Bananacafe
Een andere toffe plek die op verschillende plekken in Lissabon zit, is Bananacafe. Het is niet echt een plek, maar meer een klein huisje buiten met een terras eromheen. Helemaal geschikt dus als het mooi weer is! Je haalt hier een koffie met iets lekkers, broodjes of juist ’s avonds een cocktail, de Bananacafes zijn heel erg lang open. Ons hotel zat aan een zijstraat van Avenida Liberdade en aan deze lange (hele dure) winkelstraat zit in het midden een vestiging van deze keten. In Belem zit er ook eentje in een oude tram, ook tof!
Bananacafe zit op verschillende plekken in Lissabon. Je komt er tijdens een wandeling vast wel eentje tegen! 😉 

Pastéis de Belém
Een ding die je echt, echt niet mag overslaan in Lissabon (of Porto for that matter) is een pasteis de nata eten. Dit is een klein bladerdeeggebakje met custard in het midden. Heel erg lekker! Maar wist je dat deze cupjes oorspronkelijk gemaakt zijn door Pastéis de Belém? Dit restaurant is gelegen in Belém en enorm groot. Laat je niet afschrikken door de enorme rij die buiten staat, maar ga naar binnen en ga lekker zitten aan een tafeltje. Afhankelijk van de tijd dat je er bent kan het zijn dat je eventjes moet wachten op een tafeltje, maar dat kan nooit lang zijn. Tip, ga hierheen met de lunch en bestel naast de pasteis ook wat lekkere hartige hapjes!
Pastéis de Belém, Rua de Belém 84-92, openingstijden: 8:00 – 23:00. 

LX Factory
Een van de leukste plekken waar we in Lissabon zijn geweest was de LX Factory. Een oud fabrieksterrein dat in 2008 een fantastische make-over heeft gehad. Nu zitten er winkeltjes en restaurantjes en is het echt een must visit. Wij waren er op zondag en het was heel erg druk, maar alsnog was het leuk om gezien te hebben. Sla zeker niet de boekwinkel (Ler Devagar, zie foto bovenaan) en koffietentje Wish niet over. Naar horen zeggen is Burger Factory ook tof, maar wij waren er helaas niet rondom etenstijd.
LX Factory, Rua Rodrigues de Faria 103, dagelijks geopend. 

Pois, café
Een andere must visit is Pois, café. Dit restaurantje wordt gerund door een Oostenrijks stel, dus als je Duits spreekt kun je hier ook je lol op. Ze hebben een uitgebreide lunchkaart en het interieur is ook fantastisch. Alles is hier huisgemaakt en eigenlijk is het gewoon een grote huiskamer. Heerlijk en check die toffe schilderijen op de muur! Mochten we ooit weer in Lissabon zijn komen we hier sowieso nog een keertje terug!
Pois, café, Rua de São João da Praça 93-95, openingstijden: 10:00 – 23:00 

Time Out Market
Net als veel andere steden heeft Lissabon ook een foodhall, namelijk Time Out Market. Hier kun je echt de hele dag van alles te eten halen. Van vis tot burgers en van taart tot ijs. Helaas waren wij hier niet echt op een handig tijdstip en het was ook heel erg druk, maar het zag er in ieder geval leuk uit. De randen zijn gevuld met kraampjes waar je eten kunt halen en het midden is gevuld met tafels waar je aan kunt zitten. Vooral erg tof als je met wat meer mensen bent, zodat iedereen kan halen waar hij/zij zin in heeft!
Time Out Market, Avenida 24 de Julho 49, openingstijden: 10:00 – 23:00

Delfina
Niet perse een echt must visit, maar op zich wel leuk als je de Portugese keuken wilt proberen. Zoals je hierboven misschien al een beetje kunt merken heb ik niet echt tips voor dinerplekken. Dit komt voornamelijk omdat de Portugezen niet echt dineren. Ze lunchen uitgebreid en nemen aan het eind van de middag nog iets, waardoor ze ’s avonds alleen nog maar iets lichts of juist heel laat eten. Wij zijn de eerste drie avonden elke keer op zoek gegaan naar een leuk restaurant, maar alle toffe plekjes waren compleet leeg. Vanaf 20:00/20:30 beginnen restaurantjes een beetje vol te raken, dus houd daar een beetje rekening mee. Delfina is geen verkeerde plek, maar ik denk dat je wel andere plekjes kunt vinden als je een beetje zoekt.
Delfina, Prada do Municipio 21, openingstijden: 7:30 – 23:30 

Miradouro de Sao Pedro de Alcântara
Ik sluit deze lijst af met een soort van bezienswaardigheid. Je kunt met het trammetje (Elevador da Gloria) omhoog naar dit uitzichtpunt en terwijl je van een fantastisch uitzicht over Lissabon geniet, kun je gelijk genieten van een hapje en drankje. Denk aan een soort kerstmarktje, maar dan in de zon. Op zaterdag en zondag viert de lokale bevolking hier het weekend en vooral als het mooi weer is, is het een fantastische plek!

Wat vind jij van deze hotspots? Krijg je al gelijk zin om weg te gaan? Ben jij al eens in Lissabon geweest?

Pin dit artikel voor later op Pinterest!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *