De leukste hotspots in Hamburg

In de zomer van 2020 reden we voor een driedaagse stedentrip naar Hamburg, in het noorden van Duitsland. De stad heeft ons enorm verrast en we gaan sowieso snel een keertje terug. De stad is uitermate geschikt om lekker te winkelen, er zijn toffe dingen om te zien en daarnaast is de stad goed gevuld met toffee hotspots. Mijn favoriete hotspots deel ik graag met jou!

Nord Coast Coffee Roastery
Mijn favoriete plek is toch wel Nord Coast. Deze spot is vooral populair onder de locals en ik raad ‘m je van harte aan voor bijvoorbeeld een brunch op zaterdag. Reserveren is aanbevolen (sowieso in coronatijd), want wij hadden dat niet gedaan en hebben een half uur in de rij gestaan. Wel totally worth it, want het eten was fantastisch. Daarnaast branden ze daar hun eigen koffiebonen en kun je ook een zakje meenemen voor thuis.

Zuckermonarchie
Een ander favoriet is toch wel Zuckermonarchie. Om de hoek van de meest besproken straat van Hamburg, de Reeperbahn, vind je dit te zoete plekje. De inrichting is roze, de drankjes zijn roze en de taartjes zijn roze. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen, haha. Ik vond de home made lemonade en de taartjes superlekker, mijn vriend vond het wat minder (wel een schatje dat ‘ie meeging naar deze hotspot). Toch raad ik ‘m wel absoluut aan. Goedkoop is anders, maar wat mij betreft wel superlekker!

25hours Hotel Hafencity
25Hours is een keten van toffe, bijzondere hotels die wij hebben leren kennen in Wenen. Het hotel is wellicht niet geschikt voor een budgetstedentrip, maar de sfeer, aankleding en details zijn echt enorm tof. Daarnaast vonden wij de locatie ook erg tof, hoewel er wel weinig restaurantjes en ontbijtspots in Speicherstadt te vinden zijn. Mocht je daar dus naar op zoek zijn dan, dan kun je misschien beter een hotel in een ander stadsdeel zoeken.

Roncalli Grand Café
Ik heb geen idee hoe ik bij deze spot ben gekomen maar hij stond in mijn lijstje met hotspots en we waren op de eerste dag in de buurt tijdens lunch. Het interieur verdient absoluut een upgrade, maar tegelijkertijd voegt het ook wel een bepaalde sfeer toe. Het eten is daarentegen echt top en ook prima betaalbaar. Drinken is dan wel weer wat duurder, maar voor een complete lunch hoef je niet al te veel neer te tellen. Je vindt Roncalli midden in de Altstadt, in het Levantehuis. Een perfecte stop voor je shopavonturen.

Wonder Waffel
Niet perse een must visit, maar de wafel was wel lekker, haha. Bij Wonder Waffel kun je je wafel bestellen met verschillende toppings en ijs. Ze hebben bepaalde menu’s, maar je kunt ook je eigen wafel samenstellen. Ze zijn wel erg groot, dus houd daar rekening mee. Wij hebben deze wafel (check die details ook) gedeeld en dat was dikke prima.

Brooklyn Burger Bar
Ik hou van hamburgers en ik probeer tijdens elke stedentrip wel naar een hamburgerrestaurant te gaan. In Hamburg had ik verschillende restaurants op mijn lijstje, maar uiteindelijk zijn we neergestreken bij Brooklyn Burger Bar die vooral bekend is om de cocktails. Reserveren is aan te raden (kan gewoon online). Hoewel we geen cocktails hebben gehad, zagen ze er wel lekker uit. De home made lemonade was ook heerlijk, haha!

Frittenwerk
Frittenwerk kenden we al uit Dusseldorf en deze keten zit op verschillende plekken in Duitsland. Het is een soort fast food restaurant, voornamelijk gericht op loaded fries. Je kunt verschillende toppings kiezen op verschillende soorten friet. Wij gingen hier heen voor een vroeg diner, omdat we ‘s avonds al plannen hadden. Het is geen spot om uren gezellig te tafelen, maar voor een snelle hap de perfecte plek!

Een driedaagse stedentrip is veel te kort om allerlei toffe hotspots te ontdekken. Mijn lijstje was dan ook veel langer dan de plekken die we daadwerkelijk hebben bezocht. Nu hebben we nog wel wat over voor de volgende keer, maar deze plekken wil ik jullie niet onthouden!

♥ Mr. Ape (voor koffie en een gebakje)
♥ Public Coffee Roasters (zit op meerdere plekken in de stad, voor koffie)
♥ Die Pâtisserie (voor taartjes)
♥ Knuth (voor ontbijt of brunch)
♥ Herr Max (deze is wel een van de meest getipte spot op blogs, voor taartjes en koffie)
♥ Sky & Sand Beach Club (bij mooi weer zijn er veel strandclubs langs de Elbe, helaas was het bij ons niet super mooi weer. Sky & Sand is er een van de velen).

Ben jij wel eens in Hamburg geweest? Heb je nog toffe tips voor hotspots?

Pin dit artikel voor later op Pinterest!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *