Tijdens onze roadtrip door Italië in de zomer van 2020 zijn we ook een paar dagen in Florence geweest. Daar hebben we heerlijk gegeten bij een aantal toffe hotspots en die wil ik je natuurlijk niet onthouden!

Ben je op zoek naar tips voor Florence? Neem dan eens een kijkje in dit artikel. Wil je vanuit Florence een dagtrip maken? Hier deel ik mijn tips!

Hotel Palazzo Alfieri Firenze
Laat ik beginnen met ons fijne hotel. In totaal hebben we in tien verschillende accommodaties geslapen tijdens onze roadtrip en dit was onze favoriet. Het hotel zit op een prachtige locatie aan het water (schuin tegenover de beroemde Ponte Vecchio). Het is een rustige plek, maar tegelijk ook fijn in het centrum waardoor je alles op loopafstand hebt. De kamers zijn prachtig en vooral luxe en we hebben hier zo lekker geslapen, can we please go back?
Je vindt dit hotel aan Lungarno Corsini 2, Florence.

La Ménagère
Mijn favoriete hotspot is La Menagerie. Deze plek is echt prachtig en heeft een schitterend interieur. Je kunt hier terecht voor taartjes, lunch, cocktails en diner. En geloof me, hier wil je sowieso een keer heen ! Wij hebben hier heerlijke taartjes gegeten, maar ik was hier graag nog een keer heen gegaan voor een lunch. Daarnaast is de hotspot ook een bloemenwinkel en winkel, dus niet voor niets één van de hipste plekken in de stad. Voor avondeten schijn je beter te kunnen reserveren, vooral omdat het zo populair is.
La Ménagère vindt je aan de Via de’ Ginori 8R en is dagelijks geopend van 9:00 tot 23:30.

Pizza Napoli 1955
When in Italy… Uiteraard hebben we ook een keer pizza gegeten in Florence en wel bij de heerlijke spot Pizza Napoli 1955. Het restaurant is klein, maar wel heel gezellig. Je gaat op hoge barkrukken buiten op straat zitten en er is keuze tussen slechts 8 pizza’s. Het restaurant ligt tegenover All Antico Vinaio (hieronder meer), waardoor je op elk moment van de dag mensen kunt kijken. De bediening is ook erg vriendelijk en als vrouw zijnde krijg je een pizza in een hart. Toeristisch? Ja. Lekker? Absoluut!
Deze pizzeria vindt je aan de Via dei Neri en is dagelijks geopend van 11:30 tot 23:30 (ook voor take-away).

La Milkeria
Voor ontbijt raad ik je van harte deze spot aan. De Italianen ontbijten vaak met een cappuccino en een croissantje, maar als je op zoek bent naar wat afwisseling dan kun je goed terecht bij La Milkeria. Hier ga je heen voor wafels, crepes, bagels en pancakes. Keuzestress tot de max!
La Milkeria ligt aan Borgo degli Albizi en is dagelijks geopend van 9:00 tot 19:00. Op zaterdag kun er terecht tot 00:30.

Ditta Artigianale
Deze spot schijnt de beste koffie van Florence te hebben en ze kunnen daar best nog wel eens gelijk in hebben. Wij hebben hier een paar uur met onze laptop en een boek gezeten toen het de hele dag met bakken uit de lucht kwam. De bediening was niet supervriendelijk, maar het is wel een fijne plek waar je kunt werken of een paar uur rustig wilt zitten met een boek.
Ditta Artigianale ligt aan de andere kant van de Arno, aan Via dello Sprone. Ze zijn dagelijks open van 8:30 tot 18:00 voor koffie, ontbijt en lunch.

Foody Farm
Eén van mijn favoriete restaurants van de roadtrip is Foody Farm. Het restaurant zit onder het hotel waar wij sliepen en heeft een heel tof en origineel concept. Het interieur is spot on, de kaart is yum en de ingredienten zijn alleen maar afkomstig van de local farms. Ook tof, je kunt van veel gerechten halve porties kunt bestellen zodat je meerdere dingen kunt bestellen. Wij hebben hier echt heerlijk gegeten. Door corona (en door de regen van die dag) was het een beetje jammer dat het niet druk was, dus het is dan wel minder gezellig. Desondanks wel een dikke aanrader!
Foody Farm vindt je op Lungarno Corsini, 2A en is dagelijks geopend van 12:00 tot 14:30 en van 7:30 tot 23:00.

Don Nino
Een andere toffe plek voor ontbijt (wel wat simpeler dan bij La Milkeria) is Don Nino. Deze plek ligt naast de Duomo, dus je hebt in ieder geval een prachtig uitzicht op de kerk. Daarnaast is de koffie en pastry hier niet verkeerd en ze hebben hier (lekkere) macarons! Wij hebben hier ontbeten op onze laatste ochtend en hebben genoten (het meeste nog van het uitzicht, haha). Je kunt hier ook terecht voor ijs!
Don Nino vindt je links van de Duomo (Piazza del Duomo) en is dagelijks geopend van 8:00 tot 00:00, op vrijdag en zaterdag mag je een half uur langer blijven zitten.

Rooster
Hier zijn we niet geweest, omdat het in verband met vakanties gesloten was, maar de spot stond wel hoog op mijn lijstje. Ik had hier graag willen brunchen of lunchen, maar helaas. Mochten we ooit nog een keer naar Florence gaan dan staat deze spot hoog op mijn lijstje!
Rooster vind je aan Via Porta Rossa. De openingstijden verschillen per seizoen. Kijk daarvoor op de website van Rooster.

All Antico Vinaio
Als laatste wil ik All Antico Vinaio benoemen. In bijna elk artikel en boekje dat je leest van Florence komt deze spot voorbij en het is er altijd (echt altijd) enorm druk. De rijen zijn enorm, maar het gaat snel, maar wij zagen de aantrekkelijkheid er echt niet van in. We hebben allebei een broodje besteld, maar vonden het echt niet lekker. Het brood was vrij droog en in onze gevallen zat er zoveel beleg op dat je een halve ham op zit te eten, zonder (of met te weinig) saus, dus absoluut geen aanrader. Wat ons betreft sla je deze lekker over, want er zijn genoeg andere toffe plekken!
Deze take away plek ligt tegenover Pizza Napoli 1955 (Via dei Neri) en is dagelijks geopend van 10:00 tot 22:30.

Ben jij wel eens in Florence geweest? Heb je nog leuke hotspots?

Pin dit artikel voor later op Pinterest!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.