Inmiddels wonen we al heel wat jaar in Deventer en ik ben nog elke keer blij dat we in deze fijne, mooie stad zijn gaan wonen. Met de leukste restaurantjes, toffe winkeltjes en natuurlijk een fantastische skyline is Deventer echt een heerlijke stad om in te wonen, maar ook om een dagje te bezoeken. Vandaag tip ik een aantal van mijn favoriete hotspots.

Tearose in de Walstraat
Een van de leukste en authentiekste plekjes in de stad is toch wel de Tearose in de Walstraat. Verstopt in een klein steegje in de mooiste straat van Deventer vind je hier een op en top Brits restaurant. Met huisgemaakte scones, ongelofelijk veel theesmaakjes en lekkere taartjes is dit echt een must visit. Let wel op, in de weekenden kan het hier al snel vol zitten. Ook leuk om hier te doen is de high tea (naar horen zeggen dan, reserveren is een must). In de zomer kun je hier ook lekker op het terras zitten.

Alternote
Deventer is natuurlijk dé boekenstad bij uitstek. Met heel veel boekwinkeltjes en antiquariaten en natuurlijk de Deventer Boekenmarkt in augustus is Deventer gewoon een stad die je gezien moet hebben als boekenliefhebber. Daarnaast kent de stad ook een heel fijn winkeltje, gespecialiseerd in postkaarten en notitieboekjes. Als je niet oppast kun je hier uren neuzen en het is bijna onmogelijk om hier met lege handen weg te gaan. Je vindt Alternote in de Kleine Overstraat!

Eigenwijs op de Brink
Mijn favoriete ontbijtplek is toch wel Eigenwijs op de Brink. Ik bestel hier eigenlijk altijd een broodje gerookte kip met ei (love it!) en elke keer lijkt het beter te smaken. Daarnaast hebben ze heel veel andere lekkere dingetjes op de kaart staan. Je kunt hier dagelijks terecht van 9:00 tot 18:00, jum!

Holy Cow
Een andere hele leuke winkel is Holy Cow, te vinden in de Grote Overstraat. Een winkeltje waar je altijd wel een leuk cadeautje vindt en waarbij alles enorm kleurrijk en vrolijk is. Van kleding tot kaartjes en van speelgoed tot sieraden, Holy Cow heeft het. Sinds een tijdje kun je hier ook een kop koffie drinken, ook tof!

St. Maxime’s
Op de Brink zit St. Tropez, een leuk restaurant, geïnspireerd op Frankrijk. Een gezellig restaurant, binnen én op het terras. Sinds een paar jaar hebben ze een zusje, namelijk St. Maxime’s. Ik ging er voor de eerste keer heen voor een taartje en wauw, zo’n toffe plek. De inrichting is om bij te kwijlen en ook de gerechten zagen er tof uit! De taart smaakte goed, maar ook voor een broodje en diner is het een heerlijke plek. St. Maxime’s vind je om de hoek van IJssel aan de Nieuwe Markt.

Daarnaast mag je tijdens je dagje Deventer de Walstraat niet overslaan. Ik loop er gemiddeld één keer per week doorheen en deze straat is echt zo schattig en mooi! Met gekleurde deuren, mooie gevels en heel veel groen is dit een must visit! Of je hier nu loopt als de winkels geopend zijn (eigenlijk elke dag van de week wel, met een uitzondering van een paar winkels) of als alles gesloten is, de Walstraat is fantastisch!

Ben jij wel eens in Deventer geweest?

Pin dit artikel voor later op Pinterest!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *