De leukste hotspots in de Champagne regio

De Champagne-regio in het noorden van Frankrijk is een heerlijke plek en uitermate geschikt voor een weekendje weg of stedentrip. Wij gaan er gemiddeld elkaar jaar een keer heen en hebben inmiddels een hele lijst aan fijne plekken, maar ontdekken ook elke keer nieuwe plekken. Vandaag tip ik onze favorieten met jou!

Ben je op zoek naar een lijst met champagnehuizen om te bezoeken? Dan verwijs ik je graag naar dit artikel!
Ben je op zoek naar algemene tips voor de Champagne regio? Dan vind je in dit artikel meer informatie!

La Mie Caline
Midden in Reims, de hoofdstad van de regio, vind je La Mie Caline. Het is een keten dat je op meerdere plekken in Frankrijk vindt, maar het is een uitermate geschikte plek voor ontbijt, lunch, een tussendoor of iets lekkers voor to go. In de champagne regio is het ook heerlijk om te picknicken en bij La Mie Caline kun je perfect je mand of tas volladen!
Adres: Place Drouet d’Erlon 19, dagelijks geopend van 6:30 tot 20:00.

Bagelstein
Een ander keten die je ook op andere plekken in het land vindt is Bagelstein, een heerlijke plek voor de lekkerste bagels. Ook hier kun je je bagels meenemen voor to go, voor bijvoorbeeld een fijne picknick!
Adres: 7 Place du Forum, van maandag t/m zaterdag van 11:00 tot 21:30 geopend, op zondag gesloten.

Fossier
De roze koekjes van Fossier zul je ongetwijfeld tegenkomen als je een bezoekje brengt aan de Champagne regio. Je krijgt ze misschien geserveerd bij een proeverij, in de supermarkt kun je er niet omheen, maar het leukste is natuurlijk om de roze winkel van Fossier in Reims zelf te bezoeken! Hier kun je alle lekkere dingen die ze hier aanbieden meenemen voor thuis! Knap als je met lege handen naar buiten stapt!
Adres: 25 cours Jean-Baptiste Langlet, de openingstijden verschillen per dag. Check de openingstijden op de website.

Douceurs voor macarons
Ben ik de enige macaronliefhebber hier? Vast niet! Frankrijk staat natuurlijk bekend om de macarons, maar die hoef je niet alleen bij het beroemde Laduree in Parijs halen. Bij Douceurs in Reims heb je ook enorm veel keuze en ze zijn verrukkelijk! Ook leuker voor je portemonnee!
Adres: 40 Rue Chanzy, van dinsdag tot zaterdag geopend van 9:00 tot 17:30. Op maandag zijn gesloten en op zondag zijn ze geopend van 9:00 tot 12:00. Let op: in de zomermaanden kunnen de openingstijden afwijken.

Maison Dallet in Epernay
De leukste tentjes in Frankrijk zijn toch wel de patisseries en Maison Dallet in Epernay is er eentje voor in je plakboek. De taartjes die ze hier verkopen zijn ware kunstwerkjes en je kunt hier ook terecht voor macarons. Ze hebben ook een vestiging in Reims, maar daar kun je niet zitten om je taartje op te eten. In Epernay wel.
Adres: 26 Rue Général Leclerc, Epernay. Geopend van 7:15 tot 19:45 (dinsdag t/m zondag). Op maandag zijn ze gesloten.

Paul in Epernay (of Reims)
Nog een keten, maar ze doen het nu eenmaal goed. Van Paul heb je vast wel eens gehoord, ze zitten op meerdere plekken in de wereld. Het van origine Franse restaurant (de eerste vestiging vind je in Lille) is een heerlijke hotspot voor ontbijt en lunch of voor een koffie met een taartje! In beide steden zitten ze op fijn, centraal gelegen plekken.
Epernay: 1 Rue Gambetta, van maandag t/m zaterdag geopend van 7:30 tot 17:30. Op zondag gesloten.
Reims: 20 Place Myron Herrick, van maandag t/m zaterdag geopend van 7:30 tot 19:00. Op zondag gesloten.

AU 36 in Hautvillers
Als je in Champagne bent mag je Hautvillers absoluut niet overslaan. Dit schattige dorpje is een van de leukste dorpjes in de regio. Een restaurant in deze stad is AU 36 die vooral aan te raden is voor de lunch. Samen met een champagneproeverij kun je hier ook een proeverij uit de echte Franse keuken doen.
Adres: 36 Rue Domaine Pérignon, check de openingstijden op de website.

Perching Bar in Verzy
Hier heb ik zelf (nog) geen ervaringen mee, maar in Verzy (een dorpje tussen Epernay en Reims) vind je een bar in een boomhut. De Perching Bar is een plek waar je champagne kunt proeven op een hele toffe locatie. Je betaalt entreegeld (€21,-) waarbij je één glas kunt proeven. Let wel op de openingstijden, want ze zijn niet altijd geopend.
Adres: Forêt de Brise Charrette, check de openingstijden op de website.

Columbus Cafe & Co
Voor een lekkere koffie of (ijs)thee ga je naar Colombus Café & Co in Reims. Mocht je je laptop hebben meegenomen en je zoekt een fijne, rustige plek om even te werken dan is dit ook je plek!
Adres: 6 Rue de Vesle, van maandag t/m zaterdag geopend van 7:30 tot 19:00. Op zondag gesloten.

L’Experience
Op Place Drouet d’Erlon vind je een enorme keuze aan restaurants. Niet elk restaurant is even goed, maar L’Experience is een pareltje. Vriendelijke bediening, een uitgebreide kaart en lekker eten. Perfect om je dag vol champagne af te sluiten!
Adres: 83 Place Drouet d’Erlon, dagelijks geopend van 11:30 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00.

3 Brasseurs
Naast L’Experience zit 3 Brasseurs en ook een fijn restaurant om je dag bij af te sluiten. Ben je na de champagne wel toe aan iets anders, bijvoorbeeld een biertje? Dan is 3 Brasseurs echt jouw plek! Met een grote verscheidenheid aan keuze ben je hier aan het goede adres! Neem er een lekkere burger bij en enjoy!
Adres: 73 Place Drouet d’Erlon, dagelijks geopend van 11:30 tot 15:00 en van 18:30 tot 23:00. Op zaterdag mag je tot middernacht blijven zitten.

Ben jij wel eens in de Champagne regio geweest? Nog tips?

Pin dit artikel voor later op Pinterest!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.