De jaarwisseling vieren in Brussel – dit wil je weten

Brussel. De hoofdstad van België én ook van de Europese Unie. Wij vierden de jaarwisseling van 2017 in deze stad en waren er voor dat moment nog nooit geweest. In dit artikel lees je tips voor jouw jaarwisseling in Brussel, inclusief wat tips voor de stad zelf! Note: dit is geen artikel met tips voor een algemene stedentrip, maar meer een verslag van onze jaarwisseling! Enjoy!

NB. Wij waren in december 2017 in Brussel en hebben hier in dit jaar op onderstaande wijze de jaarwisseling gevierd. Door Covid-19 kan het zijn dat de manier waarop ze de jaarwisseling vieren in de hoofdstad van België anders aanpakken. Check daarom ook zeker de websites en/of social media van de VVV-kantoren van Brussel.

Natuurlijk gingen we voornamelijk voor de jaarwisseling naar Brussel en we zijn goed op zoek gegaan naar een leuke en toffe plek om het nieuwe jaar in te luiden. In Brussel kan dit op verschillende plekken waaronder op de Grote Markt, bij verschillende uitgaansgelegenheden (bijvoorbeeld in het casino) en bij het Atomium, het bekendste beeld van de stad. Aangezien wij graag vuurwerk wilden zien (het is tenslotte Oud & Nieuw) besloten wij voor het Atomium te gaan. En daar hebben we geen spijt van gehad!  Vanaf ca. 22:00 werd het echt een feestje, met toffe muziek, optredens en natuurlijk met een fantastische vuurwerkshow om middernacht. We hadden het geluk dat het niet al te koud was, dus het was prima te doen om zo’n twee uur buiten te staan. Het vuurwerk wordt voor het grote (maar onwijs lelijke) paleis tegenover het Atomium afgestoken, dus zoek een plaatjes tussen het Atomium en het paleis. Succes gegarandeerd! Wij hebben in ieder geval genoten!
Tip: Ga niet al te vroeg. Wij stonden om circa 21:45 op de plek waar het allemaal zou gaan gebeuren en toen was het nog relatief rustig. Het is dus absoluut niet nodig om heel vroeg al een plekje te bemachtigen (is het ook veel te koud voor). 

Natuurlijk hebben we het Atomium zelf ook bezocht! Je kunt de attractie van binnen bezoeken en dat zorgt ervoor dat je een prachtig uitzicht over Brussel hebt. Via trappen, roltrappen en liften kun je bijna alle bollen ontdekken en tussendoor kom je exposities tegen hoe het hele bouwwerk is gemaakt. Erg indrukwekkend en zeker een aanrader!
Tip: Het Atomium is een van Brussels bekendste bezienswaardigheden, dus het kan redelijk druk worden met het kopen van een kaartje. Hou hier rekening mee! ♥ 

Ook aan de binnenkant is het Atomium prachtig!

Een ander mooi uitzicht heb je vanaf de Kunstberg. Binnen een paar minuten loop je hierheen vanaf Manneke Pis of de Grote Markt en met een relatief kleine klim heb je een mooi zicht over de stad. Aan de Kunstberg ligt ook de Nationale Bibliotheek, maar helaas was deze in de periode dat wij er waren gesloten. Sowieso waren er veel dingen rond de jaarwisseling gesloten (niet heel raar natuurlijk), dus veel dingen die op mijn lijstje stonden (zoals een aantal musea) heb ik (nog) niet kunnen afstrepen. Daarom wil ik graag nog een keertje terug om de stad nog een keer, maar vooral op een hele andere manier te ontdekken.

Natuurlijk hebben we wel een aantal populaire bezienswaardigheden bezocht. Wat dacht je van Manneke Pis en de Grote Markt? Bezoek je trouwens Manneke Pis, mag je Jeanneke ook niet overslaan! Een beetje een raar beeld en vooral erg verstopt, maar wel leuk om te zien. De Grote Markt is vooral enorm druk en schijnt erg duur te zijn als je daar een drankje wilt doen, maar wederom wel iets dat je gezien moet hebben.

Het uitzicht vanaf de Kunstberg

Ons weekendje was bedoeld om ergens anders het nieuwe jaar in te luiden, maar tegelijkertijd ook om eventjes er tussenuit te gaan. Ons hotel hielp daar ontzettend bij, want het was echt heerlijk om daar te slapen. We hadden een hotel in de Europese Wijk geboekt en in dat weekend was het ontzettend rustig. Onze hotelkamer had een fijn ligbad (waar ik dan ook uitgebreid gebruik van heb gemaakt) en een heerlijk ontbijtbuffet. Perfect om even op te laden en ook zeker een aanrader als hotel in Brussel!
Wij sliepen in Martin’s Brussels EU.

Een stedentrip is voor mij geen stedentrip als ik geen hamburgerrestaurant heb bezocht en in Brussel gingen we een keertje naar een ander hamburgerrestaurant dan normaal. Van buiten zag het er gezellig uit, dus we besloten naar binnen te gaan bij Baogo. Uiteindelijk bleek het een soort van Chinees hamburgerrestaurant te zijn. Het eten was niet verkeerd, maar ook niet perse een aanrader. Vooral het broodje viel aardig tegen, helaas. Mocht je – net als ik – dol zijn op hamburgers en je wilt een keer net iets anders proberen dan kan ik je aanraden om naar Baogo te gaan. Zin in een wat traditionelere hamburger? Sla deze dan over, haha!

Verder hebben we vooral lekker rondgelopen, wat gewinkeld, Vlaamse frieten en wafels gegeten en natuurlijk bonbons gekocht. Het was een heerlijk weekendje en zeker voor herhaling vatbaar! Ik hoop ooit Brussel nog een keer te bezoeken, maar dan meer om de stad zelf met al de bezienswaardigheden te ontdekken.

Ben jij wel eens in Brussel geweest? En zou je de jaarwisseling in Brussel willen vieren?

Pin dit artikel voor later op Pinterest!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.