De fijnste restaurantjes in St. Lucia, Zuid-Afrika

Tijdens onze roadtrip door Zuid-Afrika hebben we ook vier dagen doorgebracht in St. Lucia. Een heerlijk lay back kustplaatsje in het zuiden van Zuid-Afrika. Er hangt een heerlijke sfeer, als je geluk/pech hebt (het is maar hoe je het bekijkt) kom je ’s avonds een nijlpaard tegen tijdens je wandeling en er zijn een aantal heerlijke restaurantjes waar je verrukkelijk kunt eten. Hier lees je mijn favorieten. 

Brazza
Onze ultieme favoriet is Brazza en vooral om hun biefstuk. Met afstand is dit het beste biefstuk wat we ooit hebben gegeten. Brazza zit op een bovenverdieping naast Ocean’s Basket en het interieur ziet er niet heel denderend uit. Dat maken ze echter meer dan goed met hun menukaart. Let wel op, het kan er erg druk zijn, dus misschien dat je even moet wachten op een tafeltje. Als je in St. Lucia bent moet je minimaal één keer eten bij Brazza!

John Dory’s
Bij John Dory’s kreeg ik een erg Amerikaanse/Australische vibe. Hier kun je terecht voor vis en vlees, maar ook voor sushi. De prijzen voor de gerechten zijn echt prima te doen (eigenlijk in heel Zuid-Afrika wel) en er is dus voor iedereen wat wils. Wil je wat sportwedstrijden meepakken? Ga dan binnen zitten en je wordt ongetwijfeld voorgeschoteld met een sportwedstrijd en een bord met lekker eten.

Reef & Dune
Bij Reef & Dune heb ik een van de lekkerste hamburgers ooit gegeten, dus alleen daarom kan ik je dit restaurant al aanraden. De sfeer en het interieur is ook erg tof, dus een perfecte plek voor een date night. Ook hier kan het druk worden, dus reserveren is aan te raden.

Thyme Square
Ik word heel erg gelukkig van taartjes en goede koffie, dus daarom wilde ik al naar Thyme Square. De kaart is gericht op Amerikaanse zoetigheden, inclusief de formaten die ze serveren. Het interieur is kneuterig en kan een update gebruiken, maar schattig is het wel. Ik waarschuw je alvast, je gaat hoogstwaarschijnlijk keuzestress ervaren bij het kiezen van een taartje!

Kauai
Kauai zie je op verschillende plekken in Zuid-Afrika en ze hebben ook een vestiging in St. Lucia. Hier kun je heerlijke koffie scoren, maar ook gezonde ontbijtjes en lunch. Ik ben dol op de smoothies met aardbeien en blauwe bessen, love it! Mocht je geen ontbijt bij je hotel hebben, ben je hier aan het goede adres voor een fijne start van je dag!
Wist je dat er sinds 1,5 jaar een vestiging van Kauai op Utrecht Centraal zit?

Ocean’s Basket
Ook deze keten vind je op verschillende plekken in Zuid-Afrika en is vooral geschikt als je op zoek bent naar seafood en/of sushi. Daar zijn wij allebei niet van, maar we hebben hier wel lekker cocktals gedronken. Als je slechts een paar dagen in St. Lucia raad ik je aan om eerst naar bovenstaande restaurantjes te gaan en daarna pas naar Ocean’s Basket!

In St. Lucia hadden wij een enorm fijn hotel. De vrouw die alles regelde was een schat van een mens en wilde je het liefst als tante adopteren. De kamers zijn ruim en luxe en het ontbijt was ook een feestje. Een perfecte plek voor een paar heerlijke dagen in het rustige, lay back St. Lucia. Wij sliepen in Lodge Afrique en raad ik je van harte aan!

Zou jij St. Lucia willen bezoeken tijdens jouw roadtrip?

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *