5 toffe hotspots in Bologna

Bologna is een stad waar ik van te voren niet al te hoge verwachtingen van had, maar die me absoluut heeft verrast. Het is geen stad die bomvol bezienswaardigheden staat, maar het is vooral een relaxte stad met toffe hotspots voor een koffietje, wijntje of diner. Wij hadden een fijn guesthouse midden in het centrum en hebben onderstaande hotspots bezocht.

Er zal geen los artikel verschijnen op de blog met tips voor Bologna, maar hieronder tip ik wel onze accommodatie en een fijne parkeerplek!

Fico Eataly World
De eerste spot waar we heengingen in Bologna was Fico Eataly World. Als je al eens in Italië bent geweest (hoewel ze ook op andere plekken in de wereld zitten), heb je vast wel eens gehoord van Eataly. Eataly is een soort supermarkt/foodiehemel waar ze allerlei Italiaanse producten verkopen. De Fico Eataly World is nog een stapje verder en bijna een pretpark op zich. Het is een enorme hal die ons een beetje deed denken aan de Jaarbeurs in Utrecht, gevuld met verschillende stands en restaurantjes waar je allerlei verschillende Italiaanse streekgerechten kunt proeven en bestellen. Daarnaast vind je buiten allerlei mini-boerderijen waar je kunt zien hoe bijvoorbeeld koeien worden gemolken. Helaas was het bij ons gigantisch rustig en ik denk dat dit echt een feestje is om te bezoeken als er een stuk meer mensen rondlopen. Wij hadden van tevoren hele wisselende meningen op Internet gelezen, maar we vonden het wel een aanrader. Niet perse een must visit, maar wel leuk als je geinteresseerd bent in koken en de Italiaanse keuken en je wat tijd over hebt als je in Bologna bent.
Eataly World zit een stuk buiten het centrum (Via Paolo Canali), dus het is wel handig als je met de auto bent. Van maandag t/m woensdag is Eataly World gesloten, geopend van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 23:00.

Sensoverso
De eerste avond in Bologna zijn we om de hoek van ons guesthouse gaan borrelen. Sensoverso is een toffe plek met veel verschillende cocktails, biertjes en wijn en daarnaast krijg je er een plankje met hapjes bij. Wij hebben hier een hele tijd gezeten, tussen de locals, zo gezellig! Daarnaast schijn je hier ook leuk te kunnen ontbijten of voor koffie, maar daarvoor heb ik een veel betere plek in Bologna voor je, dus ga vooral naar Sensoverso voor borrels!
Via Guglielmo Oberdan, op zondagen gesloten, geopend elke dag van 8:00 tot 1:00. Op maandag sluiten ze om 22:00 en op vrijdag mag je een uurtje langer blijven zitten.

Pappare
Neem in Bologna geen ontbijt bij je accommodatie, want je moet (oké je moet niets, maar ik raad het je wel aan) gaan ontbijten bij Pappare. Naast dat het interieur echt top is en de bediening supervriendelijk is het eten hier ook zo lekker! Wij hebben hier beide ochtenden gegeten en als ik nog langer was gebleven was ik hier nog vaker heen gegaan. De croissantjes zijn hier fantastisch (serieus het lekkerste croissantje wat ik ooit heb gehad), de koffie is verrukkelijk, alles klopt! Must visit!
Pappare vind je aan de Via De’ Giudei en is dagelijks geopend van 8:00 tot 18:00. Op zondag openen ze om 9:00 uur.

Hamerica’s
Wil je een keer iets anders eten dan pizza, pasta of spaghetti? Dan tip ik je graag Hamerica’s! Dit is een Amerikaans restaurant, met allerlei lekkere Amerikaanse gerechten op de kaart. Het eten was goed, maar de bediening was helaas iets minder. Desondanks zou ik hier denk ik nog wel een keer gaan eten, want naast het lekkere eten is het interieur ook spot on.
Adres: Via Zamboni 56. Geopend van 12:00 tot 15:30 en van 19:00 tot 23:00. Op zaterdag zijn ze gesloten.

Gallina Smilza
Deze hotspot is een van de leukste winkeltjes waar ik de afgelopen tijd ben geweest. Check vooral hun Instagram als je wilt weten wat ik bedoel, maar de winkel is gevuld met vrolijke kleurtjes en toffe interieurspulletjes. Daarnaast hebben ze ook een goed assortiment met toffe kinderspulletjes, dus mocht je nog een speciaal cadeautje zoeken, this is the place! Helaas is het wel een vrij dure winkel, dus ik ging met lege handen naar buiten, maar ik ben veel enorm verliefd geworden op dit servies.
Deze winkel vind je aan de Via Santo Stefano, dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00.

Zoals ik hierboven al beloofde tip ik je ook graag onze accommodatie. Wij sliepen in het guesthouse Good Morning Marsala, een fijne, rustige plek midden in het centrum. De accommodatie heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding, je kunt zelf inchecken en het zijn ruime, luxe kamers.

Parkeren in Bologna is geen pretje, dus daarom hebben wij onze auto geparkeerd bij Parcheggio Tanari, iets buiten het centrum. Wij betaalden hier €10,- voor twee nachten en daarnaast 2 retourtjes met de bus (voor €4,- per stuk). Aanrader, ook als je voor één dag naar Bologna gaat. Hou wel rekening dat de bus in het weekend minder frequent en een ander route rijdt dan door de weeks.

Ben jij wel eens in Bologna geweest? Heb je nog tips?

Pin dit artikel voor later op Pinterest!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *