3x fijne schrijfplekken in Den Haag

Drie weken geleden ben ik – voor het eerste – met mezelf een nachtje weggegaan. Ik ging voor een nachtje naar Den Haag, sliep in een heerlijk hotel in het centrum en heb vooral veel geschreven. Van tevoren had ik wat onderzoek gedaan naar toffe plekken waar ik met mijn laptop kon gaan zitten en de drie plekken waar ik ben geëindigd vond ik alle drie erg fijn en ik tip ze graag!

Club Vers (om de hoek van Station Holland Spoor)
Dit is niet alleen een hele fijne om te schrijven, maar ook een fantastische plek voor een lekker ontbijtje of lunch. Het is een kleine tien minuten lopen vanuit het centrum (of je neemt de tram vanaf het centraal station), maar geloof me, hier wil je een keertje heen! De inrichting is een plaatje en de menukaart is uitgebreid. Er is genoeg keuze voor lekkere quilty pleasure of juist een gezondere keuze. Het is niet enorm goedkoop, maar bijna geen enkele plek in Den Haag is fijn voor je portemonnee. Ik kom hier sowieso nog een keer terug, met én zonder mijn laptop.

Filtro Coffee Bar (in een zijstraat van Noordeinde)
Deze spot ontdekten wij eerder dit jaar tijdens een stadswandeling door Den Haag. Een van de tussenstops was Filtro en daar hebben we een lekkere koffie met iets lekkers gehaald. Toen konden we al een blik naar binnen werpen en zag ik al dat het een fijne plek is waar je geconcentreerd kunt werken. Ik besloot daarom na Club Vers door te gaan naar Filtro. Ik heb ook hier een paar uur heerlijk kunnen werken. Het is ook een plek voor to go, waardoor een relatief veel inloop is, maar als je wat verder van de bar gaat zitten kun je ongestoord werken! O en niet onbelangrijk, de koffie is ook heerlijk!

Bookstor Den Haag (aan Noordeinde)
Dit is de populairste plek en stiekem ook wel mijn favoriet. Als boekenliefhebber kun je mij natuurlijk niet blijer maken met een boekwinkel, maar ook voor de niet-booklovers onder ons is dit een fijne plek om met je laptop te gaan zitten. De winkel is een stuk groter dan je op het eerste oog denkt. Je kunt na de bar nog een heel stuk doorlopen naar achteren. Ze hebben o.a. een serre en een tuin en overal zijn schattige zitjes waar je kunt werken of een boek kunt lezen. Ga wel op tijd, want tegen de middag kan het enorm druk worden. Het is ook een populaire plek voor (buitenlandse) toeristen en studenten én je kunt er fietsen huren. Wat wil je nog meer?

Ik ga sowieso nog een keertje op een schrijfweekendje. Het is heel erg goed bevallen en ik heb zoveel kunnen schrijven! Heb jij nog tips voor fijne plekken in Den Haag (of een andere stad in Nederland)?

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. […] je dit artikel met drie fijne werkplekken in Den Haag al […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.