3 routes voor Zuid-Afrika: Een tweeweekse, drieweekse en vierweekse route voor een prachtige droomreis

Zuid-Afrika is een fantastisch land dat zoveel meer te bieden heeft dan alleen safari’s. Het is een perfect land voor een prachtige rondreis. In dit artikel geef ik je drie routes met drie verschillende planningen. In de drie verschillende routes geef ik aan hoeveel nachten je waar wilt slapen en wat je wel kunt doen of misschien moet laten.

Heb je nog vragen of wil je een wat aangepaste route? Je mag me altijd een berichtje sturen en ik help je graag bij jouw prachtige rondreis!

Let op: Als je naar Zuid-Afrika vliegt is het goed om rekening te houden dat je altijd één dag kwijt bent voor de heenreis en één dag voor de terugreis. Heb je bijvoorbeeld slechts 14 dagen vrij, houd er dan rekening mee dat je maar 12 dagen echt in Zuid-Afrika bent. Er is namelijk nauwelijks tijdverschil met Zuid-Afrika en je bent ca 15 uur onderweg, dus helaas kun je daar niet omheen. In onderstaande routes zitten de twee reisdagen er al bij in. Met bijvoorbeeld de route van twee weken ben je twaalf nachten in Zuid-Afrika.

Een tweeweekse route
In twee weken kun je een aantal prachtige stukken van Zuid-Afrika zien. Natuurlijk bezoek je met deze route Johannesburg en Kaapstad, maar ga je ook op safari’s in het Krugerpark en kun je even bijkomen in layback St. Lucia.  Met deze route zie je een paar prachtige delen, maar helaas heb je geen tijd om alles te bekijken, wat je bijvoorbeeld met drie of zelfs vier weken wel zou kunnen doen.

Dit is de route:
Johannesburg* (1 nacht) -> Graskop voor de Panorama Route (1 nacht) -> Krugerpark (3 nachten) -> St. Lucia (2 nachten) -> Durban (geen overnachting, hier pak je het vliegtuig naar Kaapstad) -> Kaapstad (3 nachten)

Als je hebt meegerekend kom je nog niet aan 12 nachten. Je hebt namelijk met deze route de mogelijkheid om bijvoorbeeld naar George te vliegen, in plaats van direct naar Kaapstad. Vanuit George is het nog mogelijk om een stukje van de prachtige Garden Route mee te pakken. Wil je juist liever meerdere wijnproeverijen doen? Boek dan 1 (of 2) nachten in Stellenbosch, waarna je vervolgens je reis afsluit in Kaapstad.

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een extra nacht in St. Lucia te boeken (helemaal geen straf). Zo kun je dus helemaal je eigen rondreis samenstellen, met plekken die jij belangrijk vindt.

De drieweekse route
Als je naar Zuid-Afrika gaat (en je hebt de tijd) raad ik je echt aan om minimaal drie weken te gaan. Het land heeft namelijk echt veel moois te bieden, dus die tijd heb je gewoon nodig. Waar je bij de tweeweekse rondreis voornamelijk de bekende sights bezoekt, kun je met drie weken ook naar Addo Elephant Park en de prachtige Garden Route rijden. Zo pak je al het moois mee wat Zuid-Afrika te bieden heeft, ook de wat minder bekende plekjes.

Dit is de route:
Johannesburg* ( 1 nacht) -> Graskop voor de Panorama Route (1 nacht) -> Krugerpark (3 nachten) -> St. Lucia (3 nachten) -> Durban (1 nacht) -> Port Elizabeth (2 nachten) -> Plettenbergbaai (3 nachten) -> Hermanus of Swellendam (1 nacht) -> Kaapstad (3 nachten)

Deze route bestaat nu uit 18 nachten, dus bijna drie weken (als je de reistijd erbij rekent). Hier heb je dus ook nog wat ruimte om iets aan te passen naar je eigen wensen. Met deze route heb je voldoende tijd om alle mooie plekken te bezoeken en heb je ook tijd om lekker te relaxen in bijvoorbeeld Plettenbergbaai en St. Lucia. Als je op zoek bent naar bijvoorbeeld extra stranddagen zou je een extra nacht in een van die twee plaatsen kunnen boeken. Ben je een citylover? Boek dan een extra nacht in Kaapstad.

Een route voor vier weken
Yes, je hebt lekker veel tijd om prachtig Zuid-Afrika te ontdekken. Als je vier weken de tijd hebt kun je lekker de tijd nemen om al het moois te ontdekken.

Als uitgangspunt raad ik je aan om de route van drie weken te pakken. Vervolgens blijf je een extra nachtje in het Krugerpark (absoluut geen straf), ga je ook een nachtje slapen in Swaziland, waarna je vervolgens doorrijdt voor 4 nachten in St. Lucia (in plaats van 3). Als je een stedenliefhebber hebt raad ik je aan om een nachtje langer in Durban te blijven. Vervolgens heb je na de Garden Route de mogelijkheid om een nachtje in de buurt van Stellenbosch te slapen, kun je na alle wijnproeverijen gelijk je bed in rollen, ha!

En dit is de route:
Johannesburg (2 nachten) -> Graskop (1 nacht) -> Krugerpark (4 nachten) ->Swaziland (1 nacht) -> St. Lucia (3 of 4 nachten) -> Durban (1 of 2 nachten) -> Port Elizabeth (2 nachten) -> Plettenbergbaai (3 nachten) -> Swellendam of Hermanus (1 nacht) -> Stellenbosch (1 nacht) -> Kaapstad (4 nachten)

Ook bij deze route heb je de mogelijkheid om nog wat te schuiven. In principe is vier weken niet nodig, maar is een dag of 24 echt perfect voor een prachtige roadtrip.

Zou jij graag een rondreis door Zuid-Afrika willen maken? En welke route heeft je voorkeur?

* Ik ga bij deze routes ervanuit dat je in Johannesburg begint, maar uiteraard is het ook mogelijk om de route andersom te rijden. Daarnaast ga ik ervanuit dat je één nacht in Johannesburg slaapt. Dit is wel afhankelijk van je aankomsttijd. Kom je erg laat aan, dan raad ik je aan om één nacht extra te boeken in Joburg.

Pin dit artikel voor later op Pinterest!

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. […] is natuurlijk een beetje afhankelijk van de route en hoe lang je in totaal hebt. Zoals ik in het artikel met de drie verschillende routes al schreef is het (waarschijnlijk) niet mogelijk om de Garden […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *