13x coffee to go in Deventer

De horeca is helaas al maanden gesloten en ik mis het ontzettend om eventjes lekker een kopje koffie te halen met een broodje of een taartje. Gelukkig kun je nog wel op een andere wijze de horeca een beetje steunen én alsnog een lekker kopje koffie scoren. In Deventer zijn er heel veel plekken om je cafeïne shot te halen en ik tip ze vandaag in deze lijst!

Ik geef gelijk per hotspot aan waarom je er ook na de lockdown weer naar toe wilt gaan.

Bagels & Beans in de Keizerstraat
Bagels & Beans kennen we allemaal wel en ook in de vestiging in Deventer kun je terecht voor de lekkerste koffie, taartjes en natuurlijk bagels. Alles smaakt hier goed, dus je kunt hier helemaal losgaan. Ik kan niet wachten om hier weer met mijn laptop te zitten, want B&B is mijn favoriete plek in Deventer om een paar uurtjes te schrijven. Mijn favorieten hier zijn de cheesecake, de (grote) cappuccino en natuurlijk de bagels (#keuzestress).

LOU in de Kleine Overstraat
LOU is relatief nieuw in Deventer en ik heb helaas nog niet de kans gehad om hier daadwerkelijk te zitten voor een broodje of koffie. Wel hebben we hier een heerlijke koffie to go gehaald. Ik heb vooral zin om hier – zodra het weer kan – lekker te zitten voor een broodje, love dit soort plekjes. Het interieur belooft veel goeds, dus vergeet LOU geen bezoekje te brengen, zowel nu voor iets lekkers to go en straks om lekker te zitten.

Coffee Together in de Lange Bisschopstraat
De naam zegt het natuurlijk al, gezellig samen koffie drinken. Je kunt hier niet alleen terecht voor koffie, maar ook voor lekkere taartjes en muffins. Deze plek staat ook nog op mijn lijstje om te bezoeken als het weer open is.

Kaldi op de Brink
Naast je espresso, cappuccino of latte to go kun je hier ook je bonen kopen om thuis een fijne kop te zetten. Kaldi is natuurlijk vooral bekend voor de bonen (die je overigens ook online kunt bestellen), maar hier kun je dus ook terecht voor een cafeïne shot tijdens je wandeling door Deventer. Als de horeca weer normaal hun deuren mogen openen, is het hier ook mogelijk om te blijven zitten voor een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.

Roemar in de Walstraat
Ik ga zelf altijd naar Roemar voor de thee uit het Theesteegje (must visit voor theeliefhebbers), maar ook coffee lovers kunnen hun hart ophalen bij dit leuke plekje in de Walstraat. Ze zijn nu open voor to go, maar je kunt nog steeds je koffiebonen en thee kopen. In de zomer kun je hier heerlijk in de binnentuin zitten. Vooral de bijzondere high tea is een aanrader.

Mees op het Vogeleiland in het Rijsterborgerpark
Midden op het Vogeleiland in ons eigen stadspark zit sinds vorig jaar Mees. Je kunt er koffie en thee halen, maar ook genieten van wafels. Mees is ook beschikbaar voor brunchboxen voor thuis. De locatie is perfect, dus ik ga er snel eens heen als ze normaal open zijn.

St. Tropez op de Brink
St. Tropez is natuurlijk een begrip op de Brink en ook nu zijn geopend voor afhaal. Naast een lekker warm drankje kun je hier hele menu’s bestellen om thuis op te eten. En zodra het weer kan kun je lekker binnen (of op hun mooie terras) genieten van de fijne menukaart.

Sjampetter op de Brink
Aan de overkant van St. Tropez vind je Sjampetter. Deze plek (en hun zusje Eigenwijs) mis ik vooral voor de lekkere lunchbroodjes, salades en de cheesecakes, maar gelukkig zijn ze nu ook open voor afhaal. Haal hier je kop koffie en vergeet er niet iets lekkers bij te nemen. Zodra ze weer open zijn moet je echt eens gaan lunchen bij Sjampetter of ontbijten bij Eigenwijs. En extra knap als je hun cheesecake kunt weerstaan.

St. Maximes aan de Nieuwe Markt
St. Tropez heeft een zusje aan de Nieuwe Markt om de hoek van de Ijssel. Ook hier kun je terecht voor je koffie of een andere warme drank. Ook zij zijn open voor afhaal, maar ik mis het vooral om hier lekker te kunnen zitten voor lunch of diner. De inrichting is echt goals, must visit dus als je in Deventer bent.

Vrienden van Vroeger aan het Grote Kerkhof
Maak je een rondje langs de Welle of over het Grote Kerkhof? Vergeet dan niet langs Vrienden van Vroeger te gaan. Zij staan voor je klaar voor een warm drankje, maar ze zijn vooral bekend om hun zelfgemaakte appeltaart. Bon appetit!

Groote Poot aan de (jawel) Grote Poot
Deze hotspot staat al jaren op mijn to visit lijstje en ik heb eigenlijk geen idee waarom ik dat nog steeds niet heb gedaan. Hier kun je terecht voor koffie, maar vooral voor vers gebakken brood. Eetze!

Broodbode aan de Grote Overstraat
Toegegeven, ik kom hier alleen maar voor de te lekkere broodjes, maar de koffie is hier ook echt lekker. De Broodbode heeft twee vestigingen in Deventer, waaronder eentje in de Grote Overstraat. Wij kwamen hier sowieso al graag voor de lekkere broodjes (met zelfgemaakt brood), maar sinds de lockdown halen wij hier regelmatig (lees: bijna wekelijks) een broodje. Heerlijk, geloof me!

Chocolate Company  aan de Brink
Natuurlijk kun je hier terecht voor je cafeïne fix, maar eigenlijk moet je hier gewoon heen voor een warme chocolade melk. De keuze is reuze hier, en gelukkig ook open voor afhaal. Daarnaast kun je hier ook terecht voor de chocolademelk om thuis te maken. Kun je er niet alleen tijdens je wandeling van genieten, maar ook als je weer thuis bent.

Wat is jouw favoriete plek in Deventer voor een coffee to go?

Pin dit artikel voor later op Pinterest.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *